Pluijm op Pad door René Pluijm

Pluijm op Pad door René PluijmRené Pluijm ken je misschien wel van het programma Pluijm op Pad op RTL4. Inmiddels is hij bezig met de voorbereidingen voor het derde seizoen, voor het zover is kunnen wij zijn reis als culinaire nomade van zijn eerste seizoen lezen in het boek Pluijm op Pad. Dit boek gaat over de jacht naar de voedselschatten van Europa, waarvoor René naar onder andere Ierland, Portugal en Denemarken is geweest.

Het boek begint met een inleiding van René Pluijm zelf, over zijn eerste ervaringen als culinaire nomade. Vervolgens neemt hij je mee op ontdekkingstocht door ‘San Sebastian en Baskenland’, ‘Noord-Ierland en Belfast’, ‘De Algarve (Portugal)’, ‘Noord-Jutland (Denemarken)’, ‘De Azoren (Portugal)’, ‘Noordwest Ierland’, ‘Wenen (Oostenrijk)’, ‘Oost-Denemarken’ en ‘De Alentejo (Portugal)’. In deze hoofdstukken vertelt René Pluijm over allerlei culinaire weetjes van de streek en zoekt hij naar recepten van de streek die hij vervolgens maakt met producten uit de streek. De recepten in dit boek zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Verder zie je veel foto’s van zijn ontdekkingsreis, die je meenemen naar de culinaire sfeer van de reis.

Wil je ook beelden bij het verhaal in het boek, dan kijk je zeker de dvd die bij dit boek zit met alle aflevering van Pluijm op Pad seizoen 1. Pluijm op Pad is echt een ontdekkingstocht naar de eetcultuur in Europa, en ga je misschien op vakantie binnen Europa dan spoort het boek je aan om ook naar de eetcultuur van het land te kijken, er valt namelijk nog zoveel meer van Europa te ontdekken! Ga je het zelf niet ontdekken dan gebruik je de culinaire adressen die René Pluijm voor je heeft verzameld in dit boek.

Je kan zelf ook mee als culinaire nomade op zoek naar voedselschatten! Van 30 mei tot 3 juni 2012 gaat René Pluijm naar Alentejo. Op deze reis is er plek voor 15 mensen. Heb je zin om mee te gaan meld je dan aan bij Hemminkways, hier lees je ook wat deze unieke reis kost en andere informatie.

Binnenkort kan je op Brutsellog ook een gesigneerd boek “Pluijm op Pad” van René Pluijm winnen. Hoe en wat lees je binnenkort!

Titel: Pluijm op Pad
Auteur: René Pluijm
Uitgever: De Boekenmakers ism Mattmo
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789077740712
Winkelprijs: 19,50
Klik op de cover van het boek om het met korting te bestellen bij René Pluim zelf!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.