Indische Keukengeheimen door Jeff Keasberry

Indische Keukengeheimen door Jeff KeasberryKeasberry is een bekende naam, oma Keasyberry schreef al jaren terug het kookboek ‘Indische Keukengeheimen’ wat tegenwoordig een veel gevraagd kookboek is geworden op sites zoals Marktplaats. Kleinzoon Jeff Keasberry heeft de authentieke specialiteiten van restaurant Djokja verzameld, met onder andere recepten van oma Keasberry en recepten van zijn moeder die ook in restaurant Djokja heeft gewerkt als kok en gastvrouw. In Indische Keukengeheimen lees je dus de recepten en verhalen van drie generaties Keasbearry’s.

Na de inleiding van Jeff Keasberry lees je de geschiedenis van de familie Keasberry en restaurant Djokja, lees je over de Indische eetgewoontes, tafelmanieren en de verschillende keukens die Indonesië kent, wat zijn de kookmaterialen en -methoden en alles over de ingrediënten, kruiden en specerijen in de Indonesische keuken. Daarna volgen de familierecepten die weer verdeeld zijn in ‘rijstgerechten’, ‘noedelgerechten’, ‘soepen en sajoers’, ‘groenten en salades’, ‘vis en schaaldieren’, ‘vleesgerechten’, ‘gevogelte en eieren’, ‘tahoe en tempeh’, snacks en bijgerechten’, tafelzuren en sambals’ en ‘zoetigheden en dranken’. De recepten, meer dan 110, in ‘Indische Keukengeheimen’ zijn duidelijk beschreven, soms voorzien van een anekdote, informatie of handige tip. De recepten zijn niet allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat. Naast de foto’s van de gerechten zie je ook foto’s van vroeger en sfeerbeelden uit Indonesië.

Indische Keukengeheimen is een kookboek voor iedereen die van de Indische keuken houdt. Naast de recepten vertelt de schrijver ook veel over de Indische ingrediënten en kruiden, wat het zoeken in de toko er weer wat makkelijker op maakt. Daarnaast is Indische Keukengeheimen ook een boek voor diegene die ooit bij oma Keasberry in restaurant Djokja hebben gegeten, herinneringen aan vroeger. Als liefhebber van de Indische keuken zal er geregeld wat uit dit kookboek gekookt gaan worden. Indische Keuken geheimen is een musthave op mijn kookboekenplank, misschien ook een musthave voor jouw kookboekenplank?

Titel: Indische Keukengeheimen
Auteur: Jeff Keasberry
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045202747
Winkelprijs: 24,95

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)