Een Maand in Marrakesh door Andy Harris

Een Maand in Marrakesh door Andy HarrisAndy Harris, hoofdredacteur van de Engelse Jamie Magazine, heeft met dit boek ‘Een Maand in Marrakesh’ een ode gebracht aan de geuren en kleuren van Marokko. Samen met de vaste fotograaf van Jamie Oliver, David Loftus, neemt Andy Harris je mee langs de eetkraampjes en specerijwinkels van de stad Marrakesh.

Een Maand in Marrakesh is ingedeeld in ‘ontbijtgerechten’, ‘salades en groenten’, ‘streetfood & snacks’, ‘soepen’, ‘hartige deeggerechten’, ‘tajines’, ‘vis- en vleesgerechten uit de oven’, ‘nagerechten’ en ‘smaakmakers’. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Een groot aantal van de recepten hebben handige tips of weetjes over het recept.

Daarnaast neemt het boek je mee door Marrakesh. Het neemt je bijvoorbeeld mee naar de Majorelletuinen van de Franse schilder Jacques Majorelle, laat je voorproeven van een street-food ervaring op het beroemde Djemaa el Fnaplein en laat je de pottenbakkerijen van Marrakesh zien.

Het boek eindigt met een verklarende woordenlijst. In dit hoofdstuk worden de meeste Marokkaanse ingrediënten uitgelegd zoals de Marokkaanse specerijen, granen & peulvruchten en kruiden. Verder leer je in dit hoofdstuk hoe je couscous bereid en Marokkaans brood en muntthee maakt.

Een Maand in Marrakesh neemt je echt mee in de authentieke Marokkaanse keuken rond de stad Marrakesh. Al lezend en kijkend door de recepten en de foto’s proef en ruik je de smaken en geuren van Marrakesh!

Titel: Een Maand in Marrakesh
Auteur: Andy Harris
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021551258
Winkelprijs: 29,95

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.