Ricardo door Ricardo van Ede

Ricardo door Ricardo van EdeOp je 21ste al een Michelinster krijgen, dat is Ricardo van Ede, chefkok van restaurant Neva, gelukt. Nu is het tijd om zijn verhalen over inspiratie en de motivatie om te koken te bundelen in dit boek ‘Ricardo’, uiteraard met recepten!

Na het voorwoord van Ricardo zelf en een inleiding over de banen die hij inmiddels al heeft vervuld begint het echt werk. Het boek ‘Ricardo’ is ingedeeld in ‘het varken’, ‘de truffel’, ‘zout’, ‘de kabeljauw’, ‘de tomaat’, ‘de aardappel’, ‘kookboeken’, ‘het ei’, ‘azijn’, ‘kaas’, ‘de aardbei’, ‘vin nature’ en ‘bier’. Producten waar Ricardo van Ede van houdt. Hij vertelt vol overgave over zijn liefde voor de producten, vertelt over de achtergrond van het product en de verschillende soorten ervan. Op een beeldende manier van vertellen proef en beleef je als het ware de producten die hij beschrijft.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal recepten. De recepten hebben een inleiding met een anekdote van Ricardo en vervolgens een duidelijk, kort maar krachtig recept. Opvallend is dat in dit kookboek geen foto’s van de gerechten staan. Hier is bewust voor gekozen. Zoals Ricardo van Ede in zijn voorwoord aangeeft is de reden dat ‘als je iets wilt maken en het lijkt niet op de foto, dan denkt men dat het mislukt is’ en dat is misschien niet zo, het gaat om de smaak.

Ricardo is een kookboek wat niet op andere kookboeken lijkt, geen foto’s maar juist verhalen vol passie en vol interesse voor de producten. Een passie die aanstekelijk werkt door het lezen van het boek. Ricardo is een kookboek wat je hoort te lezen van het begin tot eind om daarna te gaan koken met de recepten uit Ricardo!

Titel: Ricardo
Auteur: Ricardo van Ede
Uitgever: Betram en De Leeuw
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789461560629
Winkelprijs: 24,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)