Koken Voor Elke Dag

Koken Voor Elke DagDit kookboek ‘Koken voor elke dag’ kwam ik tegen bij Boekenvoordeel voor echt een fractie wat het boek bij Bol.com kost. Het boek kostte maar 6,99, een koopje voor een basiskookboek. Dit kookboek is gemaakt door een aantal lesgevers van de KAV Praktische school. KAV is een vereniging in Vlaanderen en Brussel die ontmoetingskansen schept voor vrouwen, vrouwen beweegt en verdedigt, een vereniging die vrouwen laat opbloeien.

Koken voor elke dag is zoals ik al eerder schreef een basiskookboek. Het begint dan ook met de geschiedenis van de kookkunst, maar heeft het ook over voeding & hygiëne, etikettering op voedingsmiddelen en voeding & gezondheid. Daarnaast leer je meer over het menu, de materialen in de keuken en zo’n beetje alle keukentermen. Vervolgens beginnen de recepten, deze zijn onder andere ingedeeld op ‘soepen’, ‘sauzen’, ‘vlees en vleesvervangers’ en ‘kruiden, specerijen en bloemen’.

Aan het begin van elk hoofdstuk krijg je een index met wat er behandeld wordt in het hoofdstuk en welke recepten in het hoofdstuk gemaakt worden. Daarna krijg je duidelijke uitleg over bijvoorbeeld het maken van verschillende sauzen en krijg je uitleg over verschillende ingrediënten. De recepten in ‘Koken voor elke dag’ zijn kort en bondig beschreven en zijn niet voorzien van een foto van het eindresultaat (anders zou het wel een heel dik boek worden).

Je kan echt aan ‘Koken voor elke dag’ zien dat het een Vlaams kookboek is, het zijn net andere recepten die je in de Nederlandse basiskookboeken terug vindt. In ieder geval staan ook in ‘Koken voor elke dag’ bijna elk denkbaar recept voor bijvoorbeeld net dat ene sausje wat zo goed past bij …? En voor 6,99 kan je het toch niet laten liggen, dus op naar Boekenvoordeel!

Titel: Koken voor elke dag
Uitgever: KAV-Praktische School ism Standaard Uitgeverij
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789002209574
Winkelprijs: 34,95

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.