De Zilveren Lepel Toscane

De Zilveren Lepel ToscaneVan de makers van De Zilveren Lepel, het kookboek van de Italiaanse keuken, is nu een kookboek verschenen wat zich specifiek op de Toscaanse keuken richt ‘De Zilveren Lepel Toscane’. Meer dan de andere drie boeken die ik al van De Zilveren Lepel heb richt dit boek zich op de achtergrond van de Toscaanse keuken en laat het ook verhalen uit de regio zien.

De Zilveren Lepel Toscane begint met een reis door Toscane, wat zijn de verschillende keukens van de provincies van de regio Toscane, wat is de essentie van de Toscaanse keuken en hoe is een Toscaanse maaltijd opgebouwd. Daarbij krijg je een lijst met in welke maanden en waar er eetfestivals zijn in de regio Toscane. Fijn als je als foodie op vakantie gaat in Toscane!

Vervolgens neemt De Zilveren Lepel Toscane je echt mee op reis door de Toscaanse regio in vorm van recepten uit de verschillende provincies van Toscane. Het boek begint in ‘Massa-Carrara’, ‘Lucca’, ‘Pistoia’, ‘Prato’, ‘Florence’, ‘Pisa’, ‘Livorno’, ‘Grosseto’, ‘Siena’ en eindigt in ‘Arezzo’. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een inleiding over de provincie en uiteraard over de eetgewoontes die deze provincie kent. Daarnaast staat er veel achtergrondinformatie over de voor de specifiek van die provincie gebruikte ingredi├źnten. De recepten in De Zilveren Lepel Toscane zijn duidelijk beschreven, hebben zowel de Italiaanse als Nederlandse receptnaam, zijn voorzien van een foto van het eindresultaat en hebben een korte inleiding.

De Zilveren Lepel Toscane is naast een kookboek ook een boek wat je alvast meeneemt op vakantie naar Toscane. Je proeft de producten van de streek, je ziet alvast de foto’s van de Toscaanse regio. Kortom een boek wat je al aan de vakantie doet denken. Wat opvalt aan De Zilveren Lepel Toscane is dat het papier net wat dikker is dan andere kookboeken. Handig zijn de twee leeslinten in het boek waarmee je snel je favoriete recept kan terugvinden. De Zilveren Lepel Toscane is een fijn kookboek als je van de authentieke Italiaanse keuken van de Toscaanse streek houdt.

Titel: De Zilveren Lepel Toscane
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789077330258
Winkelprijs: 35,00

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.