Het Franse Brasserie Kookboek door Daniel Galmiche

Het Franse Brasserie Kookboek - Daniel GalmicheDe brasserie keuken kent eigenlijk zijn oorsprong in Duitsland, waar het als ‘brauhaus’ is ontstaan, een bierbrouwerij waar je direct bier kon drinken. Als snel ging dit fenomeen over naar de Franse Elzas streek waar het de naam ‘brasserie’ kreeg. De Elzassers namen dit mee naar Parijs, alleen werd er toen al lang geen bier meer gebrouwen in de brasserie maar kon je er wel een hapje en drankje nuttigen. Al snel werd de Franse brasserie keuken een begrip. Daniel Galmiche heeft een kookboek geschreven met echt typische Franse brasserie gerechten ‘Het Franse Brasserie Kookboek’.

Na het voorwoord van Heston Blumenthal en de inleiding van Daniel Galmiche is het boek ingedeeld in ‘les bases – basisgerechten’, ‘les entrées – voorgerechten’, ‘les viandes – vlees, gevogelte en vis’, ‘les poissons et les fruit de mer – vis en zeevruchten’, ‘les plats végétariens – vegetarische gerechten’, ‘les accompagnements et salades – bijgerechten en salades’ en ‘ les desserts – desserts’.

De recepten zijn duidelijk beschreven, voorzien van een inleiding van Daniel en soms voorzien van een handige tip om het nog wat lekkerder te maken. Niet elk recept in ‘Het Franse Brasserie Kookboek’ is voorzien van een foto van het eindresultaat. Naast de recepten in het boek lees je ook uitgebreide achtergrond informatie over bijvoorbeeld het Franse brood, charcuterie en wilde paddenstoelen.

Het Franse Brasserie Kookboek heeft in ieder geval alle Franse klassiekers zoals bouillabaisse, boeuf bourguignon en tarte tatin. Het boek neemt je echt mee naar de Franse klassieke keuken, een keuken vol verse producten. Fijn zijn de uitgebreide achtergrondverhalen over verschillende ingrediënten in de Franse keuken. Kortom een aanrader als je je wilt verdiepen in de Franse keuken.

Fransman Daniel Galmiche was meer dan 20 jaar lang chef van verschillende sterrenrestaurants in Engeland. Nu is hij chef van restaurant Vineyard in Berkshire. Hij volgde zijn opleiding onder andere bij Michel Roux.

Titel: Het Franse Brasserie Kookboek
Auteur: Daniel Galmiche
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021550879
Winkelprijs: 22,50

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.