De Groene Garde door Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink

De Groene Garde - Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk WentinkBij lekker eten denk je eigenlijk alleen aan die lekkere smaak die je proeft en hoe het gerecht oogt op je bord. Maar eigenlijk is lekker eten meer dan dat. Want denk jij er weleens over na waar je eten vandaan komt, hoe het is geproduceerd en wat de impact is op mens en milieu? Je antwoord zal denk ik nee zijn en alleen daarom al zou je “De Groene Garde” moeten lezen. De Groene Garde is namelijk meer dan een kookboek alleen, het neemt je mee naar de producenten, het geeft je tips voor verantwoord eten en laat zien wat de impact is van voedsel op mens en milieu.

Na het voorwoord van Floortje Dessing krijg je uitleg over het waarom van ‘De Groene Garde’, wat de etiquette is en hoe je een keuze maakt qua ingrediënten. Vervolgens is het boek ingedeeld in de seizoenen van het jaar en daarbij heeft elk seizoen 25 recepten. In het totaal heeft ‘De Groene Garde dus 100 recepten. Naast de recepten heeft elk hoofdstuk interviews met duurzame pioniers en uitgebreide achtergrondverhalen.

De recepten in ‘De Groene Garde’ zijn duidelijk beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast staan bij veel recepten verschillende tips en een wijntip, zodat je de perfecte wijn bij je gerecht kan serveren. De recepten zijn gemaakt door onder andere Eke Mariën, Sander de Ponti, Burgermeester en uiteraard De Groene Garde zelf.

Zoals ik al eerder schreef is De Groene Garde meer dan een kookboek alleen, het boek gaat zoals de cover al aangeeft over heerlijk en eerlijk eten. Het heeft een fijne afwisseling van recepten, interviews en achtergrond informatie en de recepten nodigen je uit om snel in de keuken aan de gang te gaan met ingrediënten van het seizoen en uit de streek!

Titel: De Groene Garde – Over (H)Eerlijk Eten
Auteur: Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink
Uitgever: Keff & Dessing Publishing i.s.m. Prometheus
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789044620283
Winkelprijs: 24,95

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.