La Cucina Italiana Maart 2012

La Cucina Italiana Maart 2012Lekker veel Italië staat er groot op de cover van La Cucina Italiana van deze maand. Dat wordt alvast dromen van de zomervakantie in Italië tijdens het maken en vooral proeven van de gerechten uit dit nummer. Zo krijg alvast de fijnste paasrecepten met regionale smaken en krijg je 8 recepten die geïnspireerd zijn op de smaken van koning Vittorio Emanuele II en zijn minares Bela Rosin, figuren uit de Italiaanse geschiedenis.

In de rubriek ‘regionale klassiekers’ deze maand de keuken van Lombardije, er wordt een ‘cotoletta alla Milanese’ gemaakt. In de kookschool leer je in duidelijke stappen korte en kleine pasta maken, in de wereldkeuken wordt ‘chtitha djedj’, een gekruide stoofschotel uit Algerije gemaakt en lees je alles over vitamine E, inclusief een aantal recepten.

Verder gaat La Cucina Italiana op bezoek bij Ridder Drost van Liquido d’Oro, olijfolie die in de beste restaurants van Nederland wordt gebruikt en gaat langs de vismarkt “La Pescheria Catania”. De streek die deze maand centraal staat is “De Marken”, een streek met de ‘voeten’ in de Adriatische zee en met zijn ‘hoofd’ in de Apennijnen ligt.

Uiteraard ook in dit nummer recepten uit de praktische keuken, geïllustreerde recepten en recepten voor de verschillende menugangen.

La Cucina Italiana heeft ook deze maand weer voldoende recepten om je weer heel even in Italië te wanen.

www.cucinait.nl

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.