MealGuru NL iPad App

MealGuru NL iPad AppVorige week, eind februari, is er een nieuwe app ‘food’ app gelanceerd: MealGuru. Misschien ken je het al wel, want het was er al in de Engelstalige uitvoering maar nu is MealGuru in het Nederlands, wat het koken toch makkelijker maakt. Ik heb inmiddels deze app uitgeprobeerd op mijn iPad en ik ben er blij mee.

Wat is MealGuru eigenlijk?
MealGuru is een app voor de iPad welke antwoord geeft op de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Uit een database van 300 recepten stelt MealGuru aan de hand van je persoonlijke instellingen je een weekmenu voor. De recepten van de gerechten staan beschreven in duidelijke stappen en een boodschappenlijstje kan je zo naar je mailbox sturen. MealGuru bevat een basiskookboek met 270 recepten en 3 extra kookboeken ‘kids’, 15 minuten’ en ‘soep’ met elk 10 recepten. Daarnaast kan je een eigen kookboek binnen deze app samenstellen met je eigen recepten en foto’s.

Hoe werkt MealGuru?
MealGuru werkt makkelijk en verrassend snel. Het eerste wat je doet is in de instellingen je voorkeuren aangeven. Zo kies je wat je welke dag wilt eten, dus vlees, vis of vegetarisch. Daarna kies je uit de categorie├źn ‘vlees en vis’, ‘groenten’ en ‘aardappels, rijst, pasta’ wat je wel en niet lust. Dat doe je door simpel het knopje aan en uit te zetten. Als laatste geef je aan voor hoeveel personen je normaal gesproken kookt. Daarna kan je je eigen weekmenu samenstellen. MealGuru maakt dan een lijst met gerechten met je voorkeuren die je eerder hebt ingesteld. De ingredi├źnten kan je op een boodschappenlijst zetten die je naar jezelf kan mailen.

De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven. Je kan er notities bij maken, je ziet de voedingswaarden van het recept, je vind ‘wist je dat’ en je kan het recept delen via Twitter of Facebook. Vond je het recept achteraf lekker of niet lekker dan kan je het recept toevoegen aan je favorieten of aangeven dat het niet meer voorgesteld mag worden.

Wat vind ik er zelf van?
Wat mij opviel was de snelheid van de app, dat was precies goed. Niet te langzaam en niet te snel. De recepten zijn makkelijk en snel te maken en het is best fijn dat er een weekmenu samengesteld wordt voor je, soms is het ook zo lastig om te bedenken wat je nu eigenlijk wilt gaan eten. De prijs is misschien voor een app wat duurder, maar als je bedenkt dat je er maar liefst 300 recepten voor krijgt valt eigenlijk het reuze mee. Een kookmagazine komt namelijk maar krap aan 90 recepten (en dan heb je echt veel) en een kookboek kost al gauw 19,95, en welk kookmagazine of kookboek stelt een weekmenu samen aan jouw voorkeuren? Kortom ik vind het zeker een aanrader!

MealGuru NL is te downloaden voor 4,99 in de iTunesstore. Wil je MealGuru NL eerst proberen? Dan is er een gratis versie met uiteraard minder recepten en minder functies.

Bekijk hier de introductie video van MealGuru:

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)