Kruiden & Specerijen door Hans Gerlach

Kruiden & Specerijen - Hans GerlachKruiden en specerijen zijn belangrijke smaakmakers in de keuken, maar hoe combineer je het goed in je gerecht, wat pas goed bij elkaar? Antwoord op deze vragen lees je in het boek ‘Kruiden & Specerijen’ van Hans Gerlach.

Uiteraard begint ‘Kruiden & Specerijen’ met de basis. Hoe koop je specerijen, hoe bewaar je het, hoe droog je kruiden en hoe maak je kruidenmengsels. Vervolgens krijg je een workshop aromatiseren. Hier leer je hoe je verschillende smaken kan creëren met je producten waarmee je werkt. Vervolgens is het boek ingedeeld in de hoofdstukken ‘harmonieus & mild’, ‘fris & geurig’, ‘aards & oosters’, ‘scherp & heet’, ‘etherisch & fruitig’ en ‘zoet & troostend’. Elk hoofdstuk begint met het voorstellen van de kruiden & specerijen met een uitleg en een foto ervan. Vervolgens krijg je een aantal recepten waarbij een kruid of specerij centraal staat. Naast het recept, wat stapsgewijs is geschreven krijg je handige tips en varianten op het recept.

Kruiden & Specerijen is een mooi boek met veel informatie over de verschillende kruiden en specerijen die er bestaan. Daarnaast zijn de recepten in duidelijke stappen beschreven en soms ook voorzien van ‘stapsgewijs’ foto’s. Ben je geïnteresseerd in smaken en hoe je verschillende smaken bereikt door combinaties dan is het boek ‘Kruiden & Specerijen’ echt een musthave op de keukenplank. Naast het boek ‘Kruiden & Specerijen’ is in deze serie al eerder verschenen ‘Buiten Eten’ van Rose Marie Donhauser en ‘Sauzen’ van Peter Auer.

Hans Gerlach heeft jarenlang als kok gewerkt in sterrenrestaurants, tegenwoordig is hij werkzaam als fotograaf, auteur en docent culinaire productontwikkeling. Hij heeft onder andere geschreven voor de Süddeutsche Zeitung en voor culinair magazine Gault Millau.

Titel: Kruiden & Specerijen
Auteur: Hans Gerlach
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045200644
Winkelprijs: 22,50

(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.