La Cucina Italiana Februari 2012

La Cucina Italiana Februari 2012La Cucina Italiana heeft deze maand maar liefst 68 authentieke recepten. Zo is de regionale klassieker deze maand ‘kip geparfumeerd met mirte uit Sardinië.

In de kookschool wordt verse lasagne en verse cannelloni gemaakt. In de geïllustreerde recepten leer je stapsgewijs pakketjes van brickdeeg met artisjok en pecorino en taartjes van sardines en pane carasau maken. In de wereldkeuken deze keer een recept uit Brazilië ‘pao de queijio’ en in tip van de chef alles over zuurdesem.

La Cucina Italiana gaat op reis naar het Italiaanse schiereiland Gargano, geroemd om haar oerbossen, verlaten kusten en eenvoudige keuken. Ook gaat La Cucina Italiana op bezoek bij restaurant Pasta e Fagioli van Nino Casella in Nijmegen. Pasta e Fagioli is een restaurant zonder pizza’s maar met klassieke gerechten in een modern jasje. Daarnaast lees je ook alles over de streek Trentino- Alto Adige, een streek met sterke Duitse invloeden in de keuken.

Uiteraard ook in dit nummer heeft La Cucina Italiana uit de recepten al een aantal mooie menu’s geselecteerd. Ook krijg je weer veel recepten uit de praktische keuken, recepten voor de verschillende gangen en worden bij drie gerechten de perfecte wijnen gepresenteerd.

Kortom ook in deze La Cucina Italiana is er weer eentje om weer dat beetje Italië te proeven.

www.cucinait.nl

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.