Ottolenghi Het Kookboek door Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi

Ottolenghi Het Kookboek - Yotam Ottolenghi & Sami TamimiHet succesvolle eerste kookboek van Yotam Ottolenghi, Plenty, heeft een opvolger “Ottolenghi Het Kookboek”. In dit kookboek staan de recepten die Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi de afgelopen jaren hebben verzameld in hun restaurants in London. Deze recepten zijn onder andere gebaseerd op hun jeugd in West- en Oost-Jeruzalem, maar ook beïnvloed door culinaire tradities van Perzië tot Californië.

Na de inleiding begint “Ottolenghi Het Kookboek” met het hoofdstuk ‘groente, peulvruchten en granen’. In dit hoofdstuk staat groente in de hoofdrol, van wortelgroenten, groente in de soep en verse vruchten. In het hoofdstuk ‘vlees en vis’ komen lams-, rund- en varkensvlees, gevogelte en vis, schaal- en schelpdieren aan bod. Het grootste hoofdstuk in “Ottolenghi Het Kookboek” is ‘brood en gebak’, van taarten, brood en hartig gebak en zoete repen, koekjes en truffels noem maar op vind je wel een passend recept in dit kookboek. Het laatste hoofdstuk is ‘de provisiekast’, in dit hoofdstuk staan recepten voor bijvoorbeeld jam, korstdeeg en lemon curd, niet bepaald een gerecht maar onderdeel van een gerecht. Verder wordt in dit hoofdstuk verteld wat de favoriete ingrediënten zijn van Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi en tips hoe je van je angst om te bakken afkomt.

De recepten in “Ottolenghi Het Kookboek” zijn voorzien van een inleiding met een anekdote, handige tips en andere informatie. De recepten zijn duidelijk beschreven en in bijna alle gevallen voorzien van een foto van het eindresultaat.

Ottolenghi Het Kookboek zal net als zijn voorganger Plenty weer een bestseller worden. Het boek verraste me met de eenvoudige recepten die toch heel chique zijn, je kan door te combineren met verschillende recepten uit het boek een mooi diner maken. Kortom een aanrader!

Titel: Ottolenghi Het Kookboek
Auteur: Yotam Ottolengi & Sami Tamimi
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789059564282
Winkelprijs: 29,95

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.