Mexicaans! door Tomasina Miers

Mexicaans! - Tomasina MiersDe Mexicaanse keuken kende ik eigenlijk nog niet, op de taco’s en tortilla’s na, maar die maak ik dan gewoon met een eigen draai er aan. Het boek ‘Mexicaans!’ van Tomasina Miers helpt me in ieder geval om meer dan alleen taco’s en tortilla’s te maken.

Het boek start na de inleiding met de basis van de Mexicaanse keuken. Hoe eet je op zijn Mexicaans en wat zijn de authentieke ingredi├źnten. De recepten zijn ingedeeld in ‘salsa’s, sauzen & smaakmakers’, ‘hapjes & bijgerechten’, ‘soepen’, ‘salades’, ‘straatvoedsel’, ‘kaasgerechten’, ‘langzaam bereide hoofdgerechten’, ‘van de grill’, ‘voedsel voor de ziel’, ‘desserts’ en ‘dranken’. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een inleiding en ook de recepten hebben een korte inleiding. Niet alle recepten in het boek hebben een foto van het eindresultaat.

Mexicaans! is een boek waarmee je de Mexicaanse keuken in je eigen keuken haalt. Een kleurrijk boek met inspirerende recepten en wat laat zien dat de Mexicaanse keuken niet alleen om taco’s en tortilla’s draait.

Tomasina Miers won in 2005 BBC’s Masterchef en opende daarna haar eigen keten Wahaca waar zij Mexicaans straatvoedsel serveert.

Titel: Mexicaans!
Auteur: Tomasina Miers
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789066116795
Winkelprijs: 24,95

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.