Foodies Januari 2012

Foodies Januari 2012Net voor de jaarwisseling plofte dit januarinummer van Foodies op de mat, een nummer met winterse gerechten en een aantal lichte recepten wat natuurlijk helemaal fijn is na de feestdagen.

Een lekker en licht begin van 2012 bereik je met de recepten uit de Vietnamese keuken, maar smacht je nog naar chocolade, dan mag je deze Foodies ook niet overslaan. Daarnaast een aantal wereldse gerechten om lekker van te genieten en en ‘uit de oven’ winterse maaltijden voor gure dagen. De klassieker van de maand is choucroute alsacienne, oftewel Elzasser zuurkool. Uiteraard ook weer een Foodies menu met drie voor-, drie hoofd- en drie na-gerechten.

Verder welke pannen zijn nu onmisbaar in de keuken, de leukste kookboeken op een rij. Foodies gaat op bezoek bij Hartig & Zoet, lunch & tearoom met eigen bakkerij in Haarlem en proeft daar de sfeer en het lekkers inclusief een aantal recepten om thuis lekkere taartjes te maken en Foodies gaat ook langs bij Brandt & Levie, ambachtelijke worstenmakers. In de Foodies kookschool leer je stapsgewijs rode bietensoep en macarons met vanilleganache maken. Foodieskok Willem vertelt over nootmuskaat en Onno Kokmeijer, sterrennchef van Ciel Bleu vertelt wat hij thuis eet.

Dit en meer lees je in deze eerste Foodies magazine van het nieuwe jaar.

www.foodiesmagazine.nl

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.