Culinaire Saisonnier Winter 2011/2012

Culinaire Saisonnier Winter 2011/2012De winter editie 2011/2012 van het seizoensmagazine voor de professionele gastronomie Culinaire Saisonnier is weer verschenen met deze keer een chefsportret van Dacosta van restaurant Quique Dacosta, hij wordt ook wel de nieuwe El Bulli genoemd.

In dit nummer alles over wilde kruiden, bessen en planten, wat de mogelijkheden zijn van goede en duurzame vis en 25 jaar gastronomie, wat is er allemaal veranderd in die kwart eeuw? Verder wordt er een kijkje genomen bij fromagerie Daniel Martin, hij maakt de kaas ‘Pont-l’Évêque’, ook wordt er met Wim Klerks mallen gemaakt van siliconenrubber en lees je alles over pepers.

Culinaire Saisonnier neemt een kijkje bij De Limomadefabriek 2.0, gaat aan de gang met kalfsvlees in Parijs bij restaurant Cobéa en met polderhoen bij sterrenchef Michel van der Kroft van ’t Nonnetje. Daarnaast kijkt Saisonnier ook bij restaurant Vroenhout wat vorig jaar is afgebrand maar weer helemaal is opgebouwd.

Uiteraard ook weer de columns ‘groente & fruit’ door Pieter Ruig van Rungis, ‘Vis’ door Jakob van Doorn van versvishandel Jan van As, ‘wilde verhalen’ door Victor Brinkhorst van W&G Groep, ‘vlees’ door Mikel Pouw van Nice to Meat, hygiëne door Henk Bijen van Dr. Weigert, ‘Brood’ door Edwin Klaasen van Desem Enzo en nog veel andere columns.

Dit en veel meer culinaire gastronomie in de vorm van mooie recepten, boeiende achtergrond en informatieve columns lees je in deze winter editie van Culinaire Saisonnier.

Overigens Culinaire Saisonnier en het zusje Pâtisserie & Desserts zijn nu ook digitaal verkrijgbaar voor de iPad in de webshop van Magzine.nu

www.saisonnier.net

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.