Tefal Smart Touch Koekenpan

Tefal Smart Touch KoekenpanTefal pannen, eigenlijk gebruik ik ze al sinds ik zelf kook en inmiddels heb ik er al wat versleten (de overgang van gas naar keramisch en weer terug vonden ze niet echt fijn). Blij verrast was ik dat ik een koekenpan uit de nieuwe Tefal serie ‘Smart Touch’ mocht testen. Een fijne grote koekenpan (28 cm) voor als er eens groots gekookt moet worden, en dat is de middelste maat, de kleinste koekenpan in deze serie is 24 cm en de grootste maar liefst 32 cm.

Wat zegt Tefal zelf over deze nieuwe generatie Tefalpannen?
Krassen in de antiaanbaklaag en het kromtrekken van pannen zijn de meest gehoorde redenen om een nieuwe pan aan te schaffen. Om die redenen heeft Tefal zijn technologie verbeterd. Zo is de antiaanbaklaag versterkt en heeft dus een hogere weerstand. Daarnaast is de bodem van de pan zodanig versterkt dat kromtrekken niet kan gebeuren. Uiteraard is de thermo-spot, die de Tefalpannen zo bekend hebben gemaakt, nog steeds aanwezig. De speerpunten van de Tefal Smart Touch Pannen zijn:

* Gaat 2X langer mee
* Nieuwe Intensium antiaanbaklaag
* Nieuwe Integral bodem
* Vernieuwde Thermo-spot
* Vriendelijk voor milieu en gezondheid

Tefal Smart touch koekenpan 28 centimeterWat vind ik er zelf van?
Wat mij gelijk al opvalt is is dat de Tefal Smart Touch koekenpan licht van gewicht is, iets wat ik wel belangrijk vind van een pan. Daarnaast komt de bodem ‘hypnotiserend’ over, er zit een 3D antiaanbaklaag in met deeltjes uit de ‘saffiergroep’. Een ander opvallend ding aan de pan is een rode ‘knop’ op de handgreep. Deze ‘knop’ moet de handgreep comfortabeler maken. Het voelt aan als zacht siliconen, wat best vreemd is, je moet er wel aan wennen. Qua bakprestaties is het een oude vertrouwde Tefalpan, weinig boter of olie nodig om een mooi bruin laagje te krijgen. Kwaliteit wat je dus van Tefal kan verwachten.

Tefal Smart Touch serieZijn er nog meer producten in de Tefal Smart Touch Lijn?
Naast de koekenpannen van 24, 28 en 32 centimeter zijn er in de Tefal Smart Touch lijn ook nog een hapjespan met glazen deksel, een wok, een grillpan en een steelpan. Allemaal in antraciete uitvoering, met de rode Smart Touch op de handgreep en de anti-aanbaklaag met 3D-effect.

Conclusie?
Een fijne pan met de kwaliteit die je van Tefal kan verwachten!

(Voor actuele prijzen van deze Smart Touch pannenlijn kijk je het beste in de winkel, er zijn regelmatig aanbiedingen met Tefal pannen.)

(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.