Koken door James Peterson

Koken - James PetersonDe schrijver, James Peterson, heeft na twintig jaar lesgeven in de basisprincipes van het koken zijn ervaring en kennis gebundeld in dit vuistdikke kookboek ‘Koken’. Een basiskookboek met ruim 600 recepten en 1500 instructiefoto’s, waarmee James Peterson zijn keukengeheimen onthuld.

Na de inleiding begint ‘Koken’ met de 10 basistechnieken. In dit hoofdstuk worden de ins en outs verteld over braden, stoven, pocheren, sauteren, stomen, frituren, grillen, roken, barbecue├źn en koken. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in ‘voorgerechten’, ‘bouillons en soepen’, ‘salades’, ‘eieren en kaas’, ‘schaal- en schelpdieren’, ‘vis’, ‘rundvlees’, ‘kalfsvlees’, ‘lamsvlees’, ‘varkensvlees’, ‘kip en kalkoen’, ‘eend en klein gevogelte’, ‘groenten, peulvruchten en kruiden’, ‘sauzen, salsa’s en chutneys’, ‘pasta, rijst, couscous en polenta’, ‘ontbijtgebak’, broden’, ‘cakes en taarten’, ‘vlaaien en andere vruchtentaarten’, ‘gebak en luxe broodjes’, ‘custards, souffl├ęs en mousses’ en koekjes. Kortom alle facetten die je in de keuken gebruikt komen aan bod in dit boek.

Elk hoofdstuk begint met basiskennis over het te behandelen onderwerp. De recepten in ‘koken’ worden allen voorafgegaan door een korte inleiding over het recept zelf met handige tips en dergelijke. Een aantal recepten worden voorzien van stap voor stap instructiefoto’s en veel al ook voorzien van een foto van het eindresultaat. In de grijsblauwe tekstkaders krijg je nog handige tips hoe je onder andere makkelijk bepaalde dingen kan doen of hoe je variaties op recepten kan maken.

Koken van James Peterson is een echt basiskookboek. Alle denkbare handelingen in de keuken worden in ‘Koken’ behandeld. Kortom je leert enorm veel van dit kookboek en eigenlijk is dit een kookboek die je boekenkast moet hebben staan als naslagwerk voor de technieken of voor de vele recepten die in dit boek staan.

Titel: Koken
Auteur: James Peterson
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789045201535
Winkelprijs: 29,95

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)