Hemelse Toetjes door Renée Vonk

Hemelse Toetjes - Renée VonkRenée Vonk, schrijfster van het boek Lekker Bijbels, heeft nu een kookboek gemaakt vol nagerechten Hemelse Toetjes. De twaalf apostelen heeft zij als inspiratiebron gebruikt voor 50 Bijbelse nagerechten.

Het boek is ingedeeld in twee delen ‘de toetjes van de apostelen’ en ‘en toen kwamen Jezus en zijn discipelen samen voor het laatste avondmaal. In het eerste deel heeft de schrijfster de toetjes gebaseerd op passages uit de bijbel van Simon Petrus, Andreas, Jakobus de Meerdere, Johannes, Filippus, Bartolomeüs, Tomas, Matteüs, Jakobus zoon van Alfeüs, Judas Taddeüs, Simon de IJveraar en Mattias. Voor elke apostel heeft Renée vonk twee toetjes bedacht, een zoet en hartig gerecht.

Het tweede deel is gebaseerd op het laatste avondmaal. Het verbindende element is Jezus’ olijfoliebrood. Vervolgens volgen de zoete en hartige nagerechten van Jezus en zijn discipelen.

In het eerste deel van het boek worden de recepten voorafgegaan met een passage uit de Bijbel, waarna Renée Vonk uitleg geeft over hoe zij de passage heeft gebruikt als inspiratiebron. De recepten in dit boek zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De recepten zijn duidelijk beschreven en je hoeft niet persé een keukenprinses te zijn om de recepten te kunnen maken.

Hemelse Toetjes is een leuk boek wat Bijbelse verhalen op een leuke en toegankelijke manier met de gerechten in dit kookboek verbind.

Titel: Hemelse Toetjes
Auteur: Renée Vonk
Uitgever: Kok
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789043506342
Winkelprijs: 14,90

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)