MasterChef Kookboek Deel Twee door Janny van der Heijden

MasterChef Kookboek Deel Twee - Janny van der HeijdenAlweer gingen twaalf hobbykoks de strijd aan om de titel MasterChef binnen te halen in de tweede serie van de Nederlandse MasterChef. Ze werden deze keer beoordeeld door Peter Lute en Alain Caron. De kandidaten moesten dus echt hun beste recepten maken. Winnares Sascha de Lint laat haar beste MasterChef recepten zien, maar ook de andere kandidaten en zelfs de jury laten een recept zien in dit boek.

Het MasterChef kookboek deel twee begint met het voorstellen van de jury, Peter Lute en Alain Caron, de kandidaten en de winnares. Daarnaast waren er ook een aantal topchefs aanwezig in het programma, namelijk Jonnie Boer, Laurent & Jacques Pourcel en François Geurds, zij tonen een hun gerechten ook in dit boek.

Na de voorstelronde komt de basis aan bod. Hoe maak je vinaigrettes en dressings, sauzen, hoe maak je een bord goed op en leer je alles over kruiden, slasoorten, kerssoorten en eetbare bloemen. Vervolgens beginnen de recepten ingedeeld in schaal, schelp- en weekdieren, vis, vlees, gevogelte en desserts. De recepten zijn veelal voorzien van een foto van het eindresultaat en sowieso voorzien van een foto van de kandidaat die het gerecht gemaakt heeft.

Het MasterChef kookboek deel twee is een mooi kookboek voor de hobbykok die net wat exclusiever wil gaan koken. Het heeft tal van mooie recepten en interessante basisinformatie. Met maar liefst 75 recepten ontdek je misschien wel de MasterChef in jezelf en sta jij de volgende keer in het programma!

Titel: MasterChef kookboek deel twee
Auteur: Janny van der Heijden
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789045202235
Winkelprijs: 24,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.