De Perfecte Pasta Formule door Caz Hildebrand & Jacob Kenedy

De Perfecte Pasta Formule - Caz Hildebrand & Jacob KenedyDe perfecte pasta formule is door de jury van het Kookboek van het Jaar verkiezing in 2011 uitgeroepen tot beste kookboek in de categorie vertaald. Volgens de jury is het een bijzonder boek met een goede uitleg over de geschiedenis van pasta, de maten, soorten en het gebruik ervan. Een kookboek waarbij je niet wordt afgeleid door foto’s van de gerechten.

Zoals gezegd gaat de Perfecte pasta formule van begin tot eind over pasta en de vormen van pasta. Het ligt eigenlijk best nauw welke pastasoort je bij welke saus hoort te maken. Caz Hildebrand zorgde voor de illustraties, uitsluitend in zwart-wit, van de vormen van de pasta en Jacob Kenedy voor de recepten. Jacob Kenedy is overigens mede-eigenaar van restaurant Bocca di Lupo wat door de Time Out en Evening Standard werd uitgeroepen tot beste restaurant van Londen.

De Perfecte pasta formule begint na het woord vooraf met de aandachtspunten, hoe kook je het nu precies, welke hoeveelheden heb je nodig. Daarna volgt ‘de basis: recepten voor pasta’. In dit hoofdstuk leer je verschillende soorten pasta te maken, zoals semola-pasta en eierpasta. Daarna volgen de pasta soorten van A tot Z. Eerst krijg je uitleg en de geschiedenis van de pastasoort en daarna volgen een aantal recepten die precies bij de pastasoort passen. De index, oftewel sauzenregister, is zowel in de Italiaanse als Nederlandse benaming van de saus.

De Perfecte pasta formule is eigenlijk een soort van pastabijbel, elke soort pasta die er bestaat wordt wel genoemd. Door een opvallende manier van illustreren is de Perfecte pasta formule een bijzonder kookboek in je collectie.

Titel: De perfecte pasta formule
Auteur: Caz Hildebrand & Jacob Kenedy
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789044331196
Winkelprijs: 24,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.