Boekoe Bangsa door Mirjam van der Rijst, Harold Pereira & Eveline Stoel

Boekoe Bangsa - Mirjam van der Rijst & Harold PereiraDe opvolger van één van mijn favoriete kookboeken is verschenen: Boekoe Bangsa. Boekoe Bangsa is de opvolger van Boekoe Kita wat vol stond met Indische recepten. In Boekoe Bangsa staan nu Indische, Chinees-Indische, en Molukse familierecepten en -verhalen.

Boekoe Bangsa bevat maar liefst ruim 80 recepten van 15 families. Familierecepten die al jaren in de familie zijn, hier en daar steeds een klein beetje aangepast doordat sommige ingrediënten niet in Nederland verkrijgbaar waren.

Het boek heeft niet een bepaalde indeling op recept, maar is ingedeeld per familie. Uiteraard wordt eerst het familieverhaal verteld en daarna krijg je de recepten. De recepten zijn voorzien van foto’s van het eindresultaat, sommige recepten zijn summier beschreven, eigenlijk net als een recept wat je zelf misschien wel van je oma hebt gekregen. Opvallend is dat in dit boek wat meer zoete gerechten staan, zoals het recept voor spekkoek! Daarnaast heeft het boek een handig leeslint waarop staat ‘made with love & peace’.

Boekoe Bangsa betekent ‘boek van de familie’ en eigenlijk is dat ook zo met alle foto’s, verhalen en recepten. Een mooi kookboek zeker als je van de Indische keuken houdt. Je kan in Boekoe Bangsa in ieder geval veel inspiratie op doen.

Titel: Boekoe Bangsa
Auteur: Mirjam van der Rijst, Harold Pereira & Eveline Stoel
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789089894649
Winkelprijs: 34,95

(61 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.