La Cucina Italiana December 2011

La Cucina Italiana December 2011La Cucina Italiana is deze maand dubbeldik en staat boordevol feestelijke recepten. De focus ligt deze maand op ‘zoet kerstbrood’, ‘een vonkelend diner zonder stress’, ‘witte kerstdesserts’, ‘feestelijke sauzen’ en ‘oudejaarsavond in Italië’.

De geïllustreerde recepten zijn deze keer ‘smaakvolle broodjes’, ‘groene pastarolletjes in kipvelouté’, ‘kreeft met knolselderijpuree en groenten’, ‘aardappelwafeltjes met kastanjes en pompoen’, ‘gevulde kalkoen met gekonfijte groente’ en ‘geglazuurde tulband’. In regionale klassiekers deze keer ‘Il Sartu’, een Napolitaans rijstgerecht en het ingrediënt van de maand is olijfolie.

Verder gaat La Cucina Italiana op zoek naar de beste mortadella in de buik van Italië, oftewel de Italiaanse regio Emilia Romagna en bezoekt het daarnaast ook Brandt & Levie, die het vak van worst maken leerden bij een ambachtelijke Italiaanse slager. Daarnaast krijg je een voorproefje uit het kookboek Mangiare – kooklessen uit de Italiaanse keuken van Katie Caldesi.

Uiteraard ook in dit nummer weer een snel, licht en voordelig menu uit de praktische keuken en veel recepten voor voorgerechten, de eerste gang, vis, groente, de tweede gang en desserts. In de rubriek ‘lekker gezond’ een gezond menu met pompoen en de tip van de chef gaat deze keer over konfijten.

Kortom een nummer boordevol Italiaanse feestgerechten, je kan de kerstdagen op Italiaanse wijze aan tafel doorbrengen met de gerechten uit deze La Cucina Italiana.

www.cucinait.nl

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.