Bill’s Asian Basics door Bill Granger

Bill's Asian Basics - Bill GrangerAziatische gerechten, ik ben er dol op. Nu heeft Bill Granger, een bekende Australische tv-kok, maar liefst ruim 100 recepten voor iedere dag verzameld voor zijn boek ‘Bill’s Asian Basics’. De gerechten in Bill’s Asian Basics zijn gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Het eten van street food in de vele eetstalletjes en de gerechten in restaurants.

Bill’s Asian Basics begint met de voorraadkast van Bill. Wat hoort er eigenlijk altijd in je voorraadkast te staan als je Aziatische gerechten wilt gaan maken. Bill Granger zet het op een rij inclusief een uitleg over wat het nu precies is. Daarna volgen de recepten die zijn ingedeeld in: ‘voorgerechten’, ‘soepen’, ‘salades’, ‘vis, schaal- en schelpdieren’, ‘gevogelte’, ‘varkensvlees’, ‘lams & rundvlees’, ‘noedels & rijst’, ‘groenten & tahu’ en ‘nagerechten’.

De recepten in Bill’s Asian Basics hebben een korte inleiding, zijn duidelijk beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Verder krijg je door het boek heen helemaal de Aziatische sfeer meer door de sfeerfotografie.

Bill Granger laat met dit boek zien dat Aziatisch koken eigenlijk helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Hij heeft zijn favoriete klassiekers vereenvoudigd en er zijn bekende touch aan gegeven zodat ze nu ook makkelijk te maken zijn op drukke dagen.

Schrijver van dit boek, Bill Granger, is bekend van zijn tv-series Bill’s Food, Bill’s Holiday en Bill’s Tasty Weekends die inmiddels over de hele wereld worden uitgezonden. Daarnaast heeft hij 3 restaurants in Sydney, 3 restaurants in Japan en opent hij binnenkort zijn eerste restaurant in Londen. Daarnaast ken je Bill Granger ook van zijn bijdrages aan het kookmagazine delicious.

Titel: Bill’s Asian Basics
Auteur: Bill Granger
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789059564114
Winkelprijs: 24,95

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)