Burgermeester Kookboek door Dion Eggen, Justus W. de Nijs & Vincent van Olphen

Burgermeester Kookboek restaurant amsterdamEen boek vol burgerrecepten, van wild tot vegetarisch. Dat is Burgermeester kookboek. Burgermeester is een keten van restaurants in Amsterdam waar je de lekkerste burgers kan eten, burgers met een idee er achter en elke maand weer anders. Burgermeester gaat namelijk ook met de seizoenen mee.

Burgermeester kookboek is ingedeeld op het hoofdingrediënt van de burger, maar begint uiteraard eerst met een aantal basisrecepten zoals voor de ketchup, mayonaise en het broodje en je leert hoe je een burger goed opbouwt. Vervolgens is het boek ingedeeld in ‘rund’, ‘lam’, ‘gevogelte’, ‘wild’, ‘vegetarisch’ en ‘vis’. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Tussen de recepten door krijg je tips over bijvoorbeeld snijtechnieken, productinformatie en kleine receptjes, zoals sauzen, voor bij de burger. De eerste index is ingedeeld per ingrediënt en de tweede index per seizoen, zo weet je precies welke burger bij het jaargetijde hoort. Leuk zijn de illustraties van de maandburgers die in de Burgermeester restaurants hebben gehangen.

Burgermeester maakt van de burger weer een culinair recept en die kan je nu ook gewoon thuis uitproberen. Uiteraard kan je als je een tripje naar Amsterdam plant zeker een bezoekje brengen aan de restaurants van Burgermeester, om de burger eens voor je te laten maken.

Burgermeester Kookboek is een leuk kookboek voor iedereen die van een goede burger houdt en die graag in de keuken staat met verse ingrediënten!

Titel: Burgermeester Kookboek
Auteur: Dion Eggen, Justus W. de Nijs & Vincent van Olphen
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789048812011
Winkelprijs: 25,00

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.