De Smaakbijbel door Niki Segnit

De Smaakbijbel - Niki SegnitSmaakcombinaties kunnen soms zo verschrikkelijk moeilijk zijn, zeker als je durft te experimenteren in de keuken. Een vriendin van schrijfster Niki Segnit experimenteerde met ingrediënten die Niki zelf nooit samen zou gebruiken. Hierdoor kwam Niki op het idee om een boek over smaakcombinaties te schrijven, want zo’n boek bestond er nog niet. Het resultaat is ‘De Smaakbijbel’, een boek vol logische en vooral onlogische smaakcombinaties, die toch goed bij elkaar passen. 99 Smaken met elkaar gecombineerd, kortom genoeg ideeën.

De Smaakbijbel is na de inleiding ingedeeld in ‘geroosterd’, ‘vlees’, ‘kaas’, ‘aarde’, ‘mosterd’, ‘zwavel’, ‘zee’, ‘pekel & zout’, ‘groen & gras’, ‘specerijen’, ‘bos’, ‘fris fruit’, ‘romig fruit’, ‘citrus’, ‘struikgewas’ en ‘ bloemig fruit’. De smaakcombinaties worden op duidelijke wijze uitgelegd, dan weer met een achtergrond en soms ook met een recept. De schrijfster laat je al schrijvend de smaakcombinatie proeven.

Door alle informatie is De Smaakbijbel een echte encyclopedie van de smaak geworden. Daarnaast is het handzaam gebleven omdat de schrijfster niet alle smaken heeft gecombineerd. Ze heeft 99 ingrediënten met elkaar gecombineerd wat resulteert in tig combinaties. Handig is het leeslint, mocht je namelijk een interessante smaakcombinatie tegenkomen of als je dit boek gewoon van het begin tot eind gaat lezen (wat je zeker moet doen).

De Smaakbijbel is een boek wat je zeker in de keuken moet hebben, zeker als je graag experimenteert in de keuken. Het is een boek die misschien wel de vreemdste, maar zeker ook de lekkerste smaakcombinaties toont. Met deze smaakcombinaties kan je weer verrassende gerechten op tafel zetten.

Titel: De Smaakbijbel
Auteur: Niki Segnit
Uitgever: Podium
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789057594434
Winkelprijs: 17,95

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.