El Bulli – Cooking in Progress DVD

El Bulli - Cooking in Progress DVDDeze film is het eerbetoon aan Ferran Adrià de man die met zijn restaurant ElBulli de sterren van de hemel heeft gekookt. Altijd weer verrassend en voor vele andere grote chef-koks een grote inspiratiebron. 31 Juli was ElBulli voor het laatst geopend en zal in 2014 weer openen als culinair onderzoekerscentrum.

Met deze luxe dvd-uitgave heeft Mister Kitchen voor Nederland en Vlaanderen een unieke hommage aan Ferran Adrià gecreëerd. Tien Nederlandse en Belgische topchefs, zoals onder andere Jonnie Boer, Ron Blaauw, Dave de Belder en Kristof Coppens vertellen over de invloed van Ferran Adrià op hun keuken, zowel in het boekje als in beeld.

Uiteraard staat op deze dvd ook de documentaire van Gereon Wetzel. Hij volgde een jaar lang Ferran in zijn keuken en kooklaboratorium. Het motto van Ferran ‘creativiteit betekent: niet kopiëren’ wordt in deze documentaire bekeken. Hoe worden de smaken gecreëerd en hoe worden de smaken geanalyseerd. Kortom hoe wordt er geëxperimenteerd door Ferran Adrià en zijn team. Daarna is de tijd van het experimenteren weer afgelopen en moet het restaurant voor een bepaalde periode open. Gasten ervaren verwarring bij de wonderlijke gerechten van Ferran Adrià.

Kortom met deze dvd ‘Cooking in progress’ heb je een exclusieve uitgave. Met portretten van 10 topchefs die je in het bijbehorende boekje kan vinden. Een mooi cadeau voor iedere kookliefhebber!

Titel: El Bulli – Cooking in Progress
Auteur: Mister Kitchen
Uitgever: Cinema Delicatessen
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789090262703
Winkelprijs: 34,95
Klik op de cover van het boek/dvd om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)