Leon door Allegra McEvedy

Leon - Allegra McEvedyHet leukste kookboek van de wereld staat op de cover van ‘Leon’, het kookboek van de Engelse restaurantketen Leon. Deze keten staat voor eten waar je blij van wordt en niet alleen van het eten uit dit boek, maar ook van het hele boek zelf wordt je blij!

Leon bestaat uit twee delen. Het ingrediëntendeel en het receptendeel. Het ingrediëntendeel begint met fruit, kruiden, groenten, zuivel, vis, vlees en Leons voorraadkast. In het ingrediëntendeel lees je alles over de producten en zo bouw je veel productkennis op. Daarnaast is dit deel zo leuk door de grappige illustraties en grappige ideeën qua layout zoals het openslaande keukenkastje of de kaart die er los in zit met een landkaart met de belangrijkste kazen er op.

Na het ingrediëntendeel als vooraf je kan je echt gaan smullen van het receptendeel. Het receptendeel is ingedeeld in ‘ontbijt’, ‘voorgerechten, hapjes & bijgerechten’, ‘soep’, ‘salades’, ‘hoofdgerechten: vlees’, ‘hoofdgerechten: vis’, ‘hoofdgerechten: vegetarisch’, ‘sauzen’, ‘nagerechten’ en ‘drankjes’. De recepten worden vooraf gegaan door leuke anekdotes en vaak krijg je ook een foto van het gerecht. De gerechten zijn veelzijdig, met vis, vegetarisch en vlees, een mooie afwisseling.

Als afsluiter in Leon zie je het weekendje weg met Leon-personeel, krijg je een koopwijzer, leuke Leon-stickers en de adressen van de Leon-leveranciers (alleen zijn die adressen natuurlijk wel in Groot Brittannië).

Leon is met recht het leukste kookboek van de wereld. Je wordt al vrolijk van de kleuren en de illustraties, maar ook de grappige extra’s zoals de stickers maken je al helemaal blij. Fijn zijn de twee leeslinten in dit boek. Wat wel opvalt zijn de kleine letters in dit boek, maar goed er is ook zoveel te vertellen. Ik kijk al uit naar de twee andere delen van Leon die nu al in het Engels zijn verschenen ‘Leon naturally fast food’ en ‘Leon baking & puddings’.

Titel: Leon
Auteur: Allegra McEvedy
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789077330180
Winkelprijs: 34,99

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.