Maak Van De Noot Een Deugd door Marije Sietsma & Karin Sitalsing

Maak Van De Noot Een Deugd - Marije Sietsma, Karin Sitalsing & Helga de GraafNog maar een paar dagen en dan is het alweer 5 december, Sinterklaasavond. Je hebt dus nog even de tijd om genoeg kruidnoten in te slaan voordat ze weer uit de schappen verdwijnen. Eigenlijk mogen ze van mij best wel het hele jaar verkrijgbaar zijn en zeker nu met de recepten uit dit kookboek ‘Maak van de noot een deugd’.

‘Maak van de noot een deugd’ begint uiteraard eerst met de uitleg over het verschil tussen de kruidnoot en de pepernoot inclusief recepten om ze zelf te maken. Zelfs een recept voor oerpepernoten en een recept om zelf je koek- en speculaaskruiden te maken. Vervolgens is het boek ingedeeld in de hoofdstukken ‘ontbijt’, ‘gebak’, ‘koek en snoep’, ‘voorgerechten’, ‘hoofdgerechten’ en ‘toetjes’. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat en leuke illustraties. Verder is het hele kookboek doorspekt met grappige jaren 50 foto’s. Een boek om vrolijk van te worden!

Verder krijg je in ‘Maak van de noot een deugd’ historische feitjes over de kruidnoten en pepernoten, maak je een eigen scrubzeep met fijngemalen kruidnoten en krijg je het recept voor keukengeluk. Thérèse Boer, Ronald Giphart, Siemon de Jong, Dick Soek en Pierre Wind hebben meegedacht aan de recepten.

Dit boek bewijst namelijk dat je kruidnoten niet alleen in zoete gerechten kan gebruiken maar ook in pastagerechten, salades of drankjes. Kortom ‘Maak van de noot een deugd’ is een boek voor elke kruidnootliefhebber. Overigens met 3 actiepunten van Bolletje Sint-producten krijg je 10 euro korting, de actie loopt tot 31 december 2011. Bekijk hier de actievoorwaarden.

Bekijk de making of ‘Het Kruidnotenboek’:

Bekijk hier een voorproefje van ‘Maak van de noot een deugd’:

Titel: Maak van de noot een deugd
Auteur: Marije Sietsma & Karin Sitalsing
Uitgever: Loopvis
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789081764803
Winkelprijs: 17,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.