Thuis Koken met Ferran Adria

Thuis Koken met Ferran AdriaKoken als Ferran Adrià dat zou ik ook wel kunnen, maar wat hij heeft gemaakt voor zijn gasten in elBulli daar kunnen velen niet aan tippen. Maar nu kan je toch een beetje a la Ferran Adrià gaan koken. Ferran Adrià en zijn team eten namelijk gezamelijk personeelsmaaltijden en daar worden geen speciale kookkunsten vertoond maar wordt er vooral lekker gekookt met uiteraard verse ingrediënten en op een makkelijke manier. Nu ga je thuis waarschijnlijk niet gelijk voor een hele ploeg koken maar eerder voor een klein gezelschap en dat kan gewoon met het boek ‘Thuis koken met Ferran Adrià’. In dit boek vind je de favoriete personeelsmaaltijden van Ferran Adrià en zijn brigade.

Na een inleiding over de maaltijden van het elBulli personeel, over de gedachte er van en het systeem bij elBulli krijg je een aantal tips over hoe je thuis kan koken over organisatie, het inkopen en een aantal basistips over bereidingen. Uiteraard zie je ook wat je aan keukenapparatuur nodig hebt en wat je in je voorraadkast standaard hoort te hebben.

Na een kijkje te hebben genomen achter de schermen bij de personeelsmaaltijd krijg je een aantal basisrecepten en daarna 31 verschillende maaltijden die bestaan uit 3 verschillende gerechten. Elke maaltijd begint met een foto waar je de benodigde ingrediënten van de drie gerechten ziet staan. Vervolgens krijg je in kleine stappen in beeld te zien hoe je het gerecht kan maken. Het kan dus bijna niet mislukken. Bij de ingrediëntenlijst zie je hoeveel je moet inkopen voor verschillende groepen (voor 2, 8, 20 of 75 personen!), kortom je hoeft geen lastige rekentrucs te doen om de juiste hoeveelheid te berekenen. Uiteraard aan het einde van de fotostappen zie je een foto van het eindresultaat. Handig is overigens de korte woordenlijst als je niet precies meer weet wat er bedoeld wordt met ‘emulgeren’ of wat een ‘chantilly’ is.

De recepten in dit boek zijn gewone maaltijden van guacamole met tortilachips, amandelkoekjes tot lamsvlees met mosterd en munt. Een maaltijd die je dus zo in het weekend wel op tafel kan zetten. De stappen worden zo duidelijk in beeld gebracht en in woorden uitgelegd dat het bijna niet kan mislukken. De foto’s zijn overigens wel van maaltijden die voor grote groepen zijn gemaakt. Thuis koken met Ferran Adrià is een mooi boek met fijne recepten die maakbaar zijn voor iedereen. Een leuk cadeau voor onder de kerstboom!

Titel: Thuis Koken met Ferran Adrià – De beste menu’s voor elke dag
Auteur: Ferran Adrià
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789000304462
Winkelprijs: 25,00

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.