La Cucina Italiana November 2011

La Cucina Italiana November 201169 Authentieke Italiaanse recepten vind je in dit nieuwe nummer van La Cucina Italiana. Het nummer heet dan ook voor niets ‘made in Italy’.

Een echt Italiaans ingrediënt is de olijf, wat kan je met olijf maken. In ieder geval borrelhapjes en fijne pastagerechten. De geïllustreerde recepten zijn deze maand ‘ravioli met pompoen en varkensschenkel in consommé en taartjes van zwaardvis, ui en pompoen. In de kookschool komen deze maand de pastasauzen met wild aan bod en de regionale klassieker is la jota uit Friuli. Verder wordt er een gezond menu met appel gemaakt en het ingrediënt van de maand is pijnboompitten. Lekker zijn de recepten met chocolade in de hoofdrol en handig is de tip van de chef hoe je de juiste gaarheid kan bepalen. In de wereldkeuken Janssons frestelse uit Zweden.

Verder maakt La Cucina Italiana een reisje langs de Wein in het uiterste noorden van Italië. Daarnaast een interview met Carlo di Luca, hij heeft zijn eigen espresso-merk en je kan bij hem genieten van een Italiaanse espresso en cappuccino.

Uiteraard ook in dit nummer de praktische keuken met een snel, licht en voordelig menu. Recepten voor de voorgerechten, eerste gang, vis, groente, tweede gang en desserts. Krijg je alvast een aantal voorbeeld menu’s voor de maand november met de recepten uit dit nummer en krijg je drie perfecte combinaties tussen wijn en gerecht.

Kortom weer een fijn nummer vol authentieke Italiaanse gerechten.

www.cucinait.nl

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)