Home Made Winter door Yvette van Boven

Home Made Winter - Yvette van BovenHaar eerste boek ‘Home Made‘ gaat inmiddels de wijde wereld in en wordt vertaald naar het Engels. Ondertussen lagen er nog heel veel ongebruikte recepten op de plank die eigenlijk ook wel een plekje verdienden in een boek en zo kwam het idee voor een nieuw boek, of liever gezegd twee boeken. Dit boek ‘Home Made Winter’ en straks in de lente van 2012 ‘Home Made Zomer’. Zoals de titel ook al aangeeft staan in dit deel heerlijke wintergerechten, maar ook de uitstraling van het boek geeft je het gevoel van winter. Kortom het plaatje klopt.

Home Made Winter is ingedeeld in ‘ontbijt, brunch & lunch’, ‘cakes en dingen voor bij de thee’, ‘drank’, ‘vooraf’, ‘hoofdgerechten’ en ‘toe’. In deze hoofdstukken vind je soms ook nog een “extra’ hoofdstuk zoals ideeën voor Sinterklaas en de kerstdagen in ‘X-Mas’, de gerechten die bij deze dagen horen zoals gevulde speculaas en de plumpudding horen toch echt bij het winterse gevoel. De foto’s in het boek, gemaakt door Oof Verschuren, zijn een mooie afwisseling van de gerechten, stap-voor-stap foto’s, persoonlijke foto’s en foto’s van winterse taferelen. Overigens zijn er in dit boek ook een heel aantal recepten alleen geïllustreerd.

De inspiratie voor de recepten in Home Made Winter heeft Yvette opgedaan tijdens haar jeugd in Ierland en haar verblijven in Frankrijk. Home Made Winter is een kookboek geworden met het echte comford food en waar je tijdens die druilige of koude dagen echt mee aan de gang kan gaan en zo moeilijk zijn de recepten eigenlijk helemaal niet. Door de verhalen die Yvette bij verschillende recepten verteld voel je je echt thuis bij haar. Kortom ik ben super enthousiast over dit boek en kan niet wachten totdat in het voorjaar van 2012 het tweede deel uitkomt ‘Home Made Zomer’.

Titel: Home Made Winter
Auteur: Yvette van Boven
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 24,95
Winkelprijs: 9789059563988

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.