Onze Smultuin door Claudia Reina

Onze Smultuin - Claudia ReinaVerhalen, recepten, vegetarische en tuintips vind je in het boek ‘Onze Smultuin’ van Claudia Reina. Het boek is een verhaal over twee dames Lucia en Pien die met hun moeders Anna en Jet. Zij wonen nu in hun favoriete vakantieland Italië, waar zij uiteraard hun eigen smultuin hebben. Tuinman Dennis, die de dames liefkozend zijn ‘olijfjes’ noemt, helpt de dames met de smultuin.

Na de inleiding met de kennismaking met de vier olijfjes en tuinman Dennis, krijg je meer tips over het moestuinieren op de ritme van de maan, hoe je lekker en gezond kan smullen en wat hoort er in de biologische provisiekast en tuin. De recepten zijn ingedeeld per seizoen. De herfst is voor de rekening van Pien. Zij maakt Piens najaarstaarten. In de winter maakt Anna haar winterfavorieten. In de lente staat Jets appelboomgaard in bloei en de zomer is voor Lucia’s liflafjes. Als laatste krijg je nog tips voor fijne kookboeken die op je kookboekenplank horen te staan, de favoriete bologische merken en adresjes.

Elk seizoen wordt vooraf gegaan door een verhaal over één Olijfjes. Vervolgens krijg je allerhande, vegetarische recepten van bijvoorbeeld een snelle appeltaart tot quinoa met winterwortels en taugé. In dit boek vind je geen foto’s van de gerechten maar wel foto’s van ingrediënten zoals ze in de ‘smultuin’ groeien. De foto’s, gemaakt door Leon10e design, geven wel een mooi beeld van de verschillende seizoenen in de smultuin weer. Let overigens ook op op de bijzondere bindwijze van ‘Onze Smultuin’, dit zie je namelijk niet vaak bij boeken en maakt ‘Onze Smultuin’ net dat beetje specialer.

Onze Smultuin is een mooi kookboek voor iedereen die met de seizoenen wil koken, vegetarisch en biologisch wil eten.

Schrijfster Claudia Reina is altijd met eten bezig, op zoek naar smaakvolle combinaties en die verwoorden naar mooie recepten. Natuurlijk heeft zij haar eigen smultuin waar zij op biologische-dynamische wijze haar groente en fruit kweekt. Daarnaast schrijft zij voor verschillende magazines, waaronder haar eigen e-magazine ‘Smultuin’ en geeft zij cursussen en workshops over biologische ingrediënten.

Titel: Onze Smultuin
Auteur: Claudia Reina
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789059563131
Winkelprijs: 17,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.