Culinaire Saisonnier Herfst 2011

Culinaire Saisonnier Herfst 2011Het herfstnummer van Culinaire Saisonnier, het seizoensmagazine voor de professionele gastronomie, is weer verschenen. In dit nummer lees je alles over paddenstoelen plukken in het park. Saisonnier ging namelijk op pad met Edwin Florès van Casa Foresta. Je ziet welke paddenstoelen je kan plukken en krijgt een aantal exclusieve recepten met paddenstoelen.

Daarnaast gaat Saisonnier onder andere langs bij Matthieu Beaudaert van restaurant Table d’Amis in Kortrijk, François Geurts van Restaurant Ivy in Rotterdam en bij Arabelle van Li Cwerneu in Huy. Ook wordt de Zeeuwse mosselkweek bekeken, en ging Saisonnier een dag mee met mosselkweker Serge Schot op de ZZ9.

In chefsportret deze keer de Franse chef-kok Meneau van L’Espérance. Lees ook meer over het runderras MRIJ. Piet van den Berg is onlosmakelijk met dit ras verbonden en hij verteld daarom meer over dit ras. Verder ook meer over de varkenspoot a la Sainte Ménehould. Voor wijnliefhebbers wordt de streek Pouilly-Fuissé wat ligt in het zuidelijkste puntje van de Beaujolais.

Uiteraard ook in dit nummer naast de column van hoofdredacteur Joost van Roosmalen de columns ‘groente & fruit’, ‘vis’, ‘wilde verhalen’, ‘vlees’, ‘Alain Vermeulen’, ‘koffie’, ‘brood’ en ‘Carine’, elk met hun verhaal, tips en weetjes op hun vakgebied.

Kortom weer een fijn leesnummer dit herfstnummer van Culinaire Saisonnier met uiteraard ook weer fijne, exclusieve recepten.

www.saisonnier.net

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*