Vier Seizoenen Deel 1 Herfstgerechten door Ron Blaauw

Vier Seizoenen Deel 1 Herfstgerechten - Ron BlaauwIn de verschillende media had ik het al gelezen. Gisteren, 22 oktober 2011, zat er bij de Trouw een bon waarmee je het eerste deel van de kookboekenreeks ‘Vier Seizoenen’ van Ron Blaauw voor maar 2,90 kon kopen. Dat wilde ik uiteraard niet missen. Gelukkig was het boek bij ons nog verkrijgbaar, dus heb ik het gelijk meegenomen.

Herfstgerechten is ingedeeld in de maanden van dit seizoen ‘september’, ‘oktober’ en ‘november’. elk hoofdstuk begint met achtergrond informatie over bijvoorbeeld brood, uien, paddenstoelenjacht en Beemsterkaas. Vervolgens krijg je van een aantal echte seizoensproducten een aantal recepten. In september zijn dat witlof, appel & peer en Noordzeevis. In oktober krijg je recepten met uien, fazant en snoekbaars. In november staan spruitjes, paddenstoelen en konijn & haas op het menu. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven, voorzien van een foto van het eindresultaat en een tip over hoe je het het beste kan serveren. Handig is het leeslintje in het boek.

Zaterdag 29 oktober 2011 krijg je in de Trouw de bon voor het deel Wintergerechten, zaterdag 5 november 2011 de bon voor het deel Lentegerechten en zaterdag 12 november de bon voor het laatste deel ‘zomergerechten’. Deze delen zijn na het verschijnen van de bon nog een week verkrijgbaar bij deelnemende winkels en kosten 7,90. Wil je ze in 1x kopen dat kan ook in de webwinkel van Trouw, het kost dan 26,90 exclusief verzendkosten.

Titel: Vier seizoenen deel 1 herfstgerechten
Auteur: Ron Blaauw
Uitgever: Trouw
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789070675004

(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)