Fast, Fresh, Simple. door Donna Hay

Fast, Fresh, Simple. - Donna HayHet nieuwste boek van Donna Hay ‘Fast, Fresh, Simple.’ heeft net als haar andere kookboeken en haar kookmagazine dezelfde herkenbare layout gekregen. Fast, Fresh, Simple is gebaseerd op de filosofie van Donna Hay die zij over eten heeft. De woorden staan dan ook voor snelle, handige oplossingen voor drukke doordeweekse dagen, verse smaak aan klassiekers zonder tijdrovende bereidingen en simpele ideeën om met kant-en-klare en verse ingrediënten een snelle en eenvoudige maaltijd te bereiden.

De recepten in ‘Fast, Fresh, Simple.’ zijn ingedeeld volgens de titel van het boek. Dat is ‘fast’, ‘fresh’ en ‘simple’, deze drie hoofdstukken zijn elk weer verdeeld in ‘hartig’ en zoet’. Het boek eindigt met een ‘style’ hoofdstuk en een woordenlijst en uitleg over verschillende maten. Zoals ik al eerder aangaf is de layout van dit boek weer echt herkenbaar Donna Hay. Meerdere recepten op een pagina en van elk recept een foto van het eindresultaat die deze keer gemaakt zijn door William Meppem. De recepten hebben een goede variatie tussen vlees, vis en vegetarische recepten en een goede afwisseling met de zoete recepten, waar Donna Hay zeker bekend om is.

Wat ik al wel eerder zag in haar magazine, maar nog niet eerder in één van haar boeken is het ‘style’ hoofdstuk. In dit hoofdstuk krijg je allerlei leuke, maar toch simpele ideeën om je gasten in stijl te ontvangen. Ook krijg je ideeën om kleine ‘culi’ cadeautjes te maken zoals bijvoorbeeld makaronlolly’s.

Fast, Fresh, Simple past helemaal in de serie kookboeken die Donna Hay al eerder heeft uitgegeven. Fijne, rijke recepten die toch makkelijk en snel te maken zijn. Speciaal maakt het hoofdstuk ‘Style’, het geeft net wat extra’s aan dit kookboek. Fast, Fresh, Simple is zeker een kookboek wat een Donna Hay fan in huis moet hebben, maar ook als je van de snelle, simpele keuken houdt!

Titel: Fast, Fresh, Simple
Auteur: Donna Hay
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789000300716
Winkelprijs: 29,99

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)