Vegalicious door Alice Hart

Vegalicious - Alice HartVegetarisch eten wint langzaam terrein. Steeds meer mensen laten vaker het traditionele stukje vlees staan om één of meerdere dagen per week vegetarisch te eten. Vegetarische kookboeken zijn nu ‘hip en hot’. Vegalicious van Alice Hart bewijst dat ook. Fijne recepten, een leuke layout en toegankelijk.

Vegalicious begint met een inleiding, hierin lees je van alles over vegetarisme, maar ook hoe je met de seizoenen eten. Wanneer is welke groente of fruit op zijn best. Welke beroemdheden zijn ook vegetarisch (en dat zijn er veel) en welke ingrediënten zijn onmisbaar in de vegetarische keuken. Vervolgens zijn de maar liefst 141 feel-good recepten in Vegalicious ingedeeld in ‘brunch en ontbijt’, ‘kleine hapjes’, ‘maaltijdsalades’, ‘soepen’, ‘brood’, ‘snel klaar’, ‘eenpansmaaltijden en ovenschotel’, ‘feestelijke recepten’ en ‘basisrecepten’. Als afsluiter krijg je nog menusuggesties met recepten uit het boek en een verklarende woordenlijst van bepaalde ingrediënten en gebruikte technieken.

De recepten in Vegalicious zijn duidelijk beschreven, geen ellenlange recepten waarover je moet buigen. Ze zijn voorzien van een foto van het eindresultaat gemaakt door fotografe Lisa Linder en een korte inleiding. Leuk zijn ook de geïllustreerde tips bijvoorbeeld hoe je zaden moet ontkiemen, dat maakt precies een goede afwisseling tussen de recepten. Grappig zijn de illustratie die bij de paginanummering gebruikt wordt. Elk hoofdstuk heeft namelijk een ander mannetje.

Met Vegalicious maak je goed kennis van de vegetarische keuken. Er wordt in Vegalicious gebruik gemaakt van verse ingrediënten en er wordt gekookt voor allerlei gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Kortom een veelzijdig kookboek alleen zonder vlees of vis, maar wel met heel veel andere lekkere ingrediënten!

Titel: Vegalicious
Auteur:
Alice Hart
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789089893604
Winkelprijs: 24,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.