Het Snelle Taartenboek door Elsbeth Louis

Het Snelle Taartenboek - Elsbeth LouisEen boekje om vrolijk van te worden. Waarom? In ‘Het Snelle Taartenboek’ staan recepten voor de allerlekkerste taarten, daar word je al vrolijk van. Maar nog vrolijker is dat je nu lekker snel een taart kan maken, en je hebt er bijna geen afwas van omdat alles gewoon in 1 pan gaat. Geen gedoe dus!

Het Snelle Taartenboek is gebaseerd op een Amerikaans boek van Andrew Schloss en Ken Bookman. In een boek wat een jaren zeventig uitstraling had hadden zij bakrecepten staan waarvoor je alleen een lepel en een steelpan voor nodig hebt en het hoefde maar 10 minuten in de oven. Elsbeth Louis heeft dit idee meegenomen naar Nederland en hiermee was ‘Het Snelle Taartenboek’ ontstaan.

Het boek start na de inleiding met een uitleg over de gebruikte ingrediënten, welke technieken er worden gebruikt en allerlei handigheidjes die je moet weten. Vervolgens kan je echt aan je ‘taarttherapie’ starten! De bakrecepten zijn ingedeeld in ‘chocoladetaarten’, ‘cake voor bij de koffie’, ‘cupcakes’, ‘taarten zonder bloem’, ‘fruit- en groentetaarten’, ‘een bakplaat vol’ en ‘glazuur taartvullingen’. Tot slot krijg je nog tips over wat je in je voorraadkast moet hebben, welke bakspullen je nodig hebt, welke muziek fijn is om te luisteren als je aan het bakken bent en wat moet je nog meer lezen als je geen genoeg kan krijgen van dit boek.

De recepten in ‘Het Snelle Taartenboek’ zijn duidelijk, want eigenlijk is het steeds dezelfde opzet. Alles in een pan, roeren en hup in de oven. De recepten zijn dus goed te volgen. Er zijn van de taarten, cupcakes en koekjes die gemaakt worden weinig foto’s alleen aan het begin van elk hoofdstuk en die zijn, uiteraard, in jaren zeventig stijl. Net zoals dat Amerikaanse boek waar de schrijfster zich op heeft geïnspireerd.

In ieder geval wordt je vrolijk van dit boek, net als al die andere leuke titels die Uitgeverij Snor inmiddels heeft uitgebracht. Leuk om cadeau te geven aan iemand die bakken leuk vindt maar er als een berg er tegen op ziet tegen die bergen afwas of gewoon geen zin heeft in al dat gedoe.

Bekijk hieronder de video’s van Elsbeth Louis bij Koffiemax:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Video 2:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Titel: Het Snelle Taartenboek
Auteur: Elsbeth Louis
Uitgever: Snor
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789079961207
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover om het boek te bestellen bij Uitgeverij Snor!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Het Snelle Taartenboek door Elsbeth Louis”

Reacties zijn gesloten.