Koken met Stoom door Hélène Matze

Koken met Stoom - Hélène MatzeIn steeds meer keukens vind je een stoomoven. Dat is ook niet zo vreemd want koken in een stoomoven is gezonder, en gezond eten is uiteraard al jaren een trend. Daarnaast behouden de ingrediënten door het stomen hun smaak. Maar wat maak je in een stoomoven? Het kookboek ‘Koken met Stoom’ van Helene Matze laat je de mogelijkheden van de stoomoven zien.

In de inleiding lees je de verschillende manieren van stomen, maar in de recepten wordt de stoomoven gebruikt. Wat zijn de regels voor stoomovens en combi-stoomovens en welke temperaturen moet je waarbij gebruiken? De recepten in dit boek zijn ingedeeld in ‘voorgerechten & snacks’, ‘hoofdgerechten’ en ‘nagerechten’. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Naast hoe je het in een stoomoven klaar kan maken worden er ook tips gegeven hoe je het ook in bijvoorbeeld een stoompan of op de kookplaat kan klaar maken.

De recepten in ‘koken met stoom’ zijn verrassend en totaal anders om te bereiden in de keuken dan op de traditionele manier. Koken met stoom is overigens mede in samenwerking met Siemens gemaakt. Heb je een stoomoven in je keuken en gebruik je hem eigenlijk te weinig dan moet je echt dit boek kopen, geheid dat je dan je stoomoven vaker gebruikt!

Titel: koken met stoom
Auteur: Hélène Matze
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789061125167
Winkelprijs: 24,95

(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.