Eigentijdse en Veelzijdige Recepten met Vis door Thea Spierings

Eigentijdse en Veelzijdige Recepten met Vis - Thea SpieringsEigentijdse en veelzijdige recepten met vis is zoals de titel al aangeeft een boek met alleen maar recepten met vis. Kortom een kookboek wat je als visliefhebber zeker in huis moet hebben om zo een verrassend visgerecht op tafel te zetten.

Het boek begint met de basis over vis, over de vismarkten, tradities in andere landen. Ook leer je hoe je vis moet kopen en bewaren, want onthoud goed, vis mag niet naar vis ruiken, maar moet nog ruiken naar de zee. Je leert ook welke bereidingen je kan doen met vis en hoe je dar moet doen. Daarnaast wordt in stap-voor-stap foto’s en aanwijzingen getoond hoe je bepaalde vissen zelf kan fileren.

Na de basis over vis is het boek ingedeeld in de hoofdstukken ‘zeevissen’, ‘zoetwatervissen’, ‘schaaldieren’ en ‘schelpdieren’. Het laatste hoofdstuk in ‘Eigentijdse en veelzijdige recepten met vis’ is een uitgebreide encyclopedie met een overzicht van vissen, schaal- en schelpdieren. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Verder staan er bij een aantal recepten handige tips of wat je erbij kan serveren.

Ook Eigentijds en veelzijdige recepten met vis is weer een mooi basiskookboek van auteur Thea Spierings, een boek waar je in ieder geval veel inspiratie uit kan halen voor een mooi gerecht met vis.

Titel: Eigentijdse en veelzijdige recepten met vis
Auteur: Thea Spierings
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789061129806
Winkelprijs: 24,95

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)