La Cucina Italiana Oktober 2011

La Cucina Italiana Oktober 2011Proef het seizoen met de nieuwe La Cucina Italiana met maar liefst 67 herfstrecepten. Zo wordt er onder andere gekookt met appels en kastanje, dat is echt herfst!

Je krijgt ook een fijn voorproefje uit het kookboek ‘De verleidelijke Italiaanse keuken’ van Cristina Bottari. In de geïllustreerde recepten worden deze maand ‘pancakes van bloemkool met prei en catalogna en taart van zanddeeg en biscuitdeeg met chocolade en peer gemaakt. In de kookschool komen de pastasauzen met olie en boter aan bod. In de wereldkeuken wordt een walnotentaart uit Canada gemaakt en in de tip van de chef lees je hoe je aardappelgnocchi kan maken.

Daarnaast een reportage over het vloeibare goud, de olijfolie. La Cucina Italiana ging op bezoek bij Adriaan Blijenberg, een Nederlandse botanicus die zijn biologische olijfboerderij in Italië startte. Ook heeft La Cucina Italiana een interview met Nicoletta Tavella van La Cucina del Sole. Nicoletta heeft naast een eigen kookstudio ook een eigen kookprogramma op de Italiaanse tv!

Uiteraard kan je ook weer genieten van de recepten uit de praktische keuken, krijg je recepten voor de verschillende gangen van een menu en is er weer een regionale klassieker. Deze keer is dat de tong in zoetzure saus uit Veneto.

Kortom La Cucina Italiana laat je deze maand echt van de ‘Italiaanse’ herfst genieten!

www.cucinait.nl

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “La Cucina Italiana Oktober 2011”

  1. Ben 2 weken geleden bij een workshop van Nicoletta Tavella geweest.
    Leuke recepten uitgevoerd, lekker gegeten en Nicoletta is een heerlijk mens. Daar zou je uren mee kunnen tafelen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.