Rudolph’s Cupcakes door Rudolph van Veen

Rudolph's Cupcakes - Rudolph van VeenCupcakes, ik ben er gek op, ik maak ze ook wel zelf, maar de creativiteit die Rudolph van Veen laat zien in “Rudolph’s Cupcakes” had ik nooit zelf kunnen verzinnen. Het is, in ieder geval voor mij, smullen van begin tot eind van dit boek.

Na een inleiding over de “Bus Stop Bakery“, een avontuurlijk cupcakproject van 8 studenten, een roze bus en Rudolph van Veen, krijg je Rudolph’s Cupcakes Chronincles. Dit zijn Rudolphs gouden cupcaketips met tip voordat je begint, wat je allemaal nodig hebt, alles over ingrediënten en de meest gestelde vragen over cupcake-problemen.

Vervolgens krijg je eerst de basisrecepten voor cupcakes en toppings en dan begint het echte werk! De cupcakes zijn ingedeeld in ‘vanillecupcakes’, ‘chocoladecupcakes’, ‘fruitcupcakes’, ‘volkorencupcakes’, ‘hartige cupcakes’, ‘clubcakes’ en ‘speciale cupcakes’. De recepten in Rudolph’s Cupcakes zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, zijn in duidelijke stappen beschreven en een aantal recepten zijn voorzien van handige tips.

In ieder geval kan je nu ook zelf bijzondere cupcakes thuis maken. Denk dan aan cupcakes zoals ‘Oma’s mokka’, een cupcake met mokkacrème en chocoladesaus, ‘Dreamer’, een cupcake met chocoladecrème en pecannoten, ‘Sangria summer’, een vanillecupcake met rodewijncrème en vers fruit en ‘Bitterbal’ een hartige cupcake met een bitterbal en een toefje mosterdcrème. Kortom echt een diverse keuze aan cupcakes die je nu zelf kan maken.

Wat fijn is, is dat de cupcakes in dit boek gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten, er komen dus geen kleurstoffen of andere onnatuurlijke ingrediënten aan te pas.

Titel: Rudolph’s Cupcakes
Auteur: Rudolph van Veen
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789045201634
Winkelprijs: 16,95

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)