Puur Plantaardig door Antoinette Hertsenberg & Jacinta Bokma

Puur Plantaardig - Antoinette Hertsenberg & Jacinta BokmaAntoinette Hertsenberg heeft al een aantal vegetarische kookboeken op haar naam staan en heeft ook al een aantal bekende vegetarische kookboek naar Nederland gehaald zoals de Dikke Vegetariër van Mark Bittman. Samen met Jacinta Bokma, hoofdredactrice van het vegetarische platform deVegetariër.nl, heeft ze nu het boek Puur Plantaardig geschreven. Een boek wat laat zien dat je ook zonder andere dierlijke producten lekker kan eten.

Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken ‘ontbijt- en lunchgerechten’, ‘voorgerechten’, ‘hoofdgerechten’, ‘feestjes & vrienden’ en ‘toetjes, taart en ander zoet’. De recepten zijn veelal voorzien van een korte inleiding, variaties en handige tips. Sommige recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De recepten zijn makkelijk te volgen en zeker goed te doen voor een snelle maaltijd voor door de week. Leuk is dat de recepten uit allerlei windstreken komen, wat denk je bijvoorbeeld een no-fish sushi of brownies (en dat zonder boter).

Naast puur plantaardig eten, oftewel veganistisch eten, is het belangrijk dat je met de seizoenen mee eet. Daarom als bijlage in Puur Plantaardig een handige groente- en fruitkalender waarin je precies kan zien wanneer welke groenten en fruit je het beste kan kopen (of oogsten als je een eigen tuin hebt).

Puur Plantaardig is een musthave voor iedereen die er over denkt om toch veganistisch te eten of als je gewoon nieuwsgierig bent hoe je gerechten helemaal plantaardig te krijgen en zo het milieu een handje helpt.

Titel: Puur Plantaardig
Auteur: Antoinette Hertsenberg & Jacinta Bokma
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789045201924
Winkelprijs: 19,95

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.