Jamie Magazine (NL) 03/2011

Jamie Magazine (NL) 03-2011Het derde nummer van de Nederlandse Jamie staat in het teken van Frankrijk “koken als een God in Frankrijk”. Dat betekent dus onder andere Franse klassiekers zoals cassoulet, croissants, coq-au-vin en uiensoep, maar ook de beste adressen voor de culi’s in Parijs met de beste markten, winkels en restaurants.

Verder neemt Jamie Magazine in een kijkje in de Franse burgerkeuken van Hanneke in Amsterdam ‘Bouchon du Centre‘ en bezoekt het ook Dominique Persoone, een chocolatier die zeker met smaken en smaakbeleving experimenteert. Jamie zelf gaat in de Midi-Pyrénée samen met een truffeljager op zoek naar truffels.

De recepten komen onder andere uit Normandië en Bretagne waar men graag kookt met appelcider en daar kan je leuke dingen meemaken. Ook is Frankrijk trots op hun nationale symbool , de haan, maar met de kippen kan je ook lekkere dingen maken, de allerlekkerste quiches, de Franse recepten uit het kookboek Jamie’s reizen en stap voor stap leer je een moelleux au chocolat maken.

Uiteraard ook in dit nummer weer voor 8 weken lang makkelijke, snelle en lekkere recepten, een striprecept en Jamie vroeger. Kortom er valt weer genoeg te lezen in deze Jamie Magazine!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)