Teabar in Amsterdam

Teabar - Amsterdam LogoDoor een volger op de Facebook-pagina van Brutsellog werd ik er op gewezen dat ik echt eens een kijkje bij de Teabar moest nemen als theeliefhebber en haar wijze raad heb ik dan ook van harte aangenomen. Omdat ik niet echt vlakbij Amsterdam woon heb ik de webshop van de Teabar bekeken en wat een smaakjes, veel te veel en veel te lekker allemaal. Ik moest me ook inhouden bij het bestellen. Wat fijn is is dat je de smaakjes in kleine zakjes van 50 gram kan bestellen, waardoor je veel smaakjes even kan uitproberen. Blij verrast was ik toen de volgende dag de bestelling al op de mat lag en nog blijer toen ik het eerste smaakje probeerde, zo lekker! Onderstaande smaken heb ik allemaal uitgeprobeerd inmiddels en de Choco Chanel en Bananarama zijn echte favorieten, maar de rest is ook niet mis.

teabar 50 grams theeRooibos Choco Caramel
Dit is een combinatie van chocolade en caramel wat gecombineerd wordt met rooibos thee. Er zitten dus echte stukjes chocolade in, erg lekker.

Choco Chanel
Dit is echt heaven in een kopje, chocolade smaak en dat in een thee. Deze thee is een kruidenmix van cacaobonen, dadel, noot, druif, zonnenbloembloesem en chilipepertjes. Best een bijzondere combinatie en zeker de smaak is bijzonder.

Turkse Appelmix
Deze kruidenthee is weer wat frisser met stukjes appel en ananas, gebaseerd op de Turkse klassieke appelthee.

Notendroom
Dit is ook een vrij aparte smaak met een beetje hibiscus er in, waar ik eigenlijk helemaal niet van houd, maar gelukkig was het niet overheersend. De smaak heeft amandel, kaneel en appeltonen.

Oudhollandse Appeltaart
Als je het zakje alleen al open maakt ruik je al een verse appeltaart. Echt een thee wat je op een regenachtige dag graag drinkt. Het is een mix van appel, citrusschil, sinaasappel, amandel, kaneel, kamille, rozen- en safloerbloesem.

Bananenthee
Banaan, één van mijn favoriete fruitsoorten en dat in een thee smaak, dat moet wel lekker zijn en dat was zo. In deze zwarte thee zitten stukjes banaan wat een zoete bananensmaak aan de thee afgeeft.

Rooibos Aardbei-Slagroom
Gek op aardbeientaart met een toefje slagroom, dan is deze thee een fijne calorie vrije vervanger want het smaakt echt naar aardbeien met slagroom!

Bananarama
Met deze groene thee waan je je in de tropen, het is een mix van groene thee met banaan, aardbei, goudsbloem en kokos. Echt een heerlijke thee! Deze thee kreeg ik er overigens gratis bij omdat ik boven een bepaald bedrag had besteld.

Fijn is dat de Teabar de bestelling in een zogenaamde brievenbusdoos had gestopt, waardoor het prima door de brievenbus paste en waardoor de verzendkosten laag bleven. De bestelling was snel in huis, zondagavond besteld en dinsdag al op de mat! Zeker is is dat als ik eens in Amsterdam ben eens een bezoekje aan de winkel ga brengen en sowieso zal ik als mijn smaakjes opraken weer een bestelling doen bij de Teabar.

Nadat ik dit heb geschreven ben ik nog op bezoek geweest bij De Teabar zelf, zo leuk je eigen thee scheppen en het ruikt allemaal zo lekker. Naast de Choco Chanel en de Rooibos Choco Caramel die ik echt moest hebben heb ik ook Rooibos Citrusvruchten (met stukjes sinaasappelschil, citroengras, banaan, citroen en chilipepertjes en is biologisch!), Groene Walnotenthee (groene thee met walnoten, kardemom, sinaasappelbloesem en sinaasappel) en de Groene Zoete Amandel (groene thee met amandel, kokos, rozenblaadjes en korenbloemen, dé calorieloze vervanger van marsepein!). Overigens mag je er ook een kopje thee proeven, erg leuk!

Bekijk onderstaand filmpje wat Amsterdam Inc heeft opgenomen bij de Teabar:

Teabar
Haarlemmerdijk 71
1013 KC Amsterdam
Tel: 020-6233211

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)