El Bulli “Cooking in Progress”

El Bulli - The Movie FilmposterInmiddels is El Bulli gesloten maar volgens de site staat er in 2014 iets bijzonders te gebeuren bij El Bulli of eigenlijk de El Bulli Foundation zoals het tegenwoordig heet. Ondertussen onstaan er weer nieuwe dingen in het gastronomische laboratorium van topkok Ferran Adria. Filmmaker Gereon Wetzel heeft een half jaar Ferran Adria en zijn team gevolgd in zijn laboratorium, tijdens de jaarlijkse sluiting wat El Bulli altijd al kende.

Het motto van Ferran Adria is ‘creativiteit betekent: niet kopiëren’, Gereon Wetzel onderzocht wat dit motto betekende voor El Bulli en heeft Ferran Adria en zijn team tijdens de jaarlijkse sluiting gevolgd in het kooklaboratorium. In dit lab werden gewone producten onderworpen aan allerlei testen om zo smaken en structuren te ontdekken, er werd gekookt, gebakken, gevriesdroogd en noem maar een ander proces op. Naast de experimenten stond altijd een laptop om alle geslaagde en mislukte experimenten bij te houden. Na de sluiting van het half jaar werd het restaurant weer geopend en voor klanten was het weer een beleving vol verwarring, want hoe meer verwarring, hoe beter volgens Ferran Adria. In de keuken wordt ondertussen de laatste hand gelegd aan de allernieuwste gerechten die al direct op de eerste avond geserveerd worden aan de gasten.

Vanaf 1 september is de documentaire El Bulli Cooking in Progress te zien in de Nederlandse filmtheaters.

El Bulli Foundation belooft dat in 2014 weer iets spannends op stapel staat voor de culinaire wereld. Tot dan is Cooking in Progress van El Bulli een “must see” voor alle foodies! Overigens is deze documentaire een mooie aanvulling op het boek “Een dag bij El Bulli“!

Bekijk hieronder een promo van El Bulli: Cooking in Progress:

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)