Wat te koken & hoe ’t te eten door Jane Hornby

Wat te koken & hoe 't te eten - Jane HornbyJane Hornby kende ik al van haar recepten in het Britse magazine BBC Goodfood en wat een heerlijke recepten maakte zij. Nu heeft Jane Hornby haar recepten verzamelt in het kookboek ‘Wat te eten & hoe ’t te koken’. Een heerlijk kookboek met veelal Britse recepten wat er handig in stap-voor-stap recepten is geschreven en gefotografeerd, mislukken kan een gerecht dus bijna niet meer!

Wat te koken & hoe ’t te koken bevat ongeveer 100 recepten en zo’n 800 stap-voor-stap foto’s.Uiteraard begint het boek na de inleiding van de schrijfster met handige tips over hoe je te werk gaat tijdens het koken, wat je allemaal nodig hebt in de keuken en wat er als basisvoorraad in je keukenkastjes aanwezig hoort te zijn. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken ‘ontbijt & brunch’, ‘lichte lunches’, ‘simpele maaltijden’, ‘eten om te delen’, ‘weekendkoken’, ‘iets erbij’ en ‘desserts en gebak’.

Zoals ik al eerder schreef zijn er veel foto’s bij de recepten. Zo staan alle ingrediënten overzichtelijk op een foto, zie je in stappen de handelingen die je tijdens het koken moet doen en krijg je natuurlijk een foto van het eindresultaat. De uitwerking van de recepten zijn naast de foto’s in duidelijke, korte tekst beschreven.

In de bijlagen geeft Jane Hornby handige tips hoe je een menu plant en geeft ze enkele voorbeelden met verschillende recepten uit het boek zoals een bistro-diner en een eenvoudig Chinees menu. Daarnaast krijg je een handig overzicht met allerlei kooktermen, dus ook die weet je binnenkort allemaal! Handig in het boek zijn de twee leeslinten, want echt bij één recept uit dit boek maken blijft het echt niet, het ziet er allemaal veel te lekker uit! Het boek is overigens zo’n 400 pagina’s dik wat het ook echt een kookboek maakt waar je niet om heen kan.

Wat te eten & Hoe ’t te eten is een erg leuk kookboek, vooral door de duidelijkheid van de recepten en de fotografie-wijze die gebruikt is in dit boek. Een aanrader, zeker als je al van haar recepten uit de BBC GoodFood houdt of de Engelse keuken erg lekker vindt.

Titel: Wat te koken & hoe ’t te eten
Auteur: Jane Hornby
Uitgever: Thoth
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789068685688
Winkelprijs: 29,90 (vanaf 1 januari 2012 34,90)

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.