Eet Jezelf Mooi, Slank & Gelukkig door Amber Albarda

Eet Jezelf Mooi, Slank & Gelukkig - Amber AlbardaNooit meer diëten, kan dat? Volgens schrijfster Amber Albarda kan dit door gewoon slim te eten en daardoor volop te genieten. In haar boek ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig’ vertelt over het successysteem wat rekening houdt met het ritme en de regels van je lijf. Slim, gezond eten dus!

Eet jezelf mooi, slank & gelukkig is ingedeeld in 10 hoofdstukken. In ‘je bent wat je eet – wie niet slank is moet slim zijn’ meer over hoe (on)gezond ons voedsel is en hoe je leert luisteren naar je eigen lichaam. In ‘hoe hoog is je food-iq’ een testje, maar ook de regels van je maag en de ontbrekende grondwet. In ‘de bouwstenen van een beter lijf’ leer je meer over de vier voedselgroepen. In ‘eten moet je leren’ meer over andere diëten en over calorie-tellen enzo. In hoofdstuk 5 ‘simpel slank – jouw persoonlijke succesformule’ de tien geboden van verstandige voeding en een dossier over je darmflora.

In hoofdstuk 6 ‘de voedingswaarden van onze voeding’ wordt onder andere uitgelegd waarom we tegenwoordig voedingsuplementen nodig hebben, wat doen vitaminen en mineralen voor je? In ‘je draagt wat je eet’ alles over huidverouderaars en wat zijn de beste beautyproducten. In ‘energie voor tien’ energie door te eten, vernieuwen en verjongen en biologisch beter. In ‘alcohol in een gezonde levensstijl’ antwoord op de vraag waarom vrouwen gevoeliger zijn en wat doet alcohol met je lichaam. In het laatste hoofdstuk breng je alles in de praktijk met onderdelen zoals ‘de keuken als voertuig naar een gezond lijf’, ‘handige tips & trucs’ en ‘ze leefden nog lang en gelukkig’.

Als afsluiter krijg je nog een aantal recepten voor ontbijt, lunch of diner, bijgerechten, comfort food, dressing & saus en saprecepten. De recepten zijn duidelijk beschreven, zijn niet voorzien van een foto van het eindresultaat maar foto’s van ingrediënten uit het recept.

Eet jezelf mooi, slank & gelukkig is een eye-opener en laat je duidelijk zien wat verkeerd voedsel met je lichaam doet en hoe je dat zelf in positieve zin kan omdraaien, door beter om te gaan met voedsel. Het is een boek wat je niet alleen doorbladerd, maar wat je echt moet lezen en wellicht ook eens opnieuw moet pakken als je iets wilt weten over gezonde voeding. Eigenlijk is dit niet echt een dieetboek, maar een boek met veel informatie over gezond eten!

Naast dit boek vol feiten, tips en informatie over gezond eten is er ook een kookboek met 60 recepten volgens de methode van Amber Albarda te koop.

Titel: Eet Jezelf Mooi, Slank & Gelukkig
Auteur: Amber Albarda
Uitgever: Spectrum
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789049104023
Winkelprijs: 17,50

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.