La Cucina Italiana Augustus 2011

La Cucina Italiana Augustus 2011Als het zonnetje het maar even toelaat is er niets fijners dan lekker buiten eten. La Cucina Italiana heeft daar deze maand de perfecte recepten voor. Het bevat maar liefst 77 recepten waarmee je naar hartelust kan combineren zoals bijvoorbeeld voor de midzomerlunch met vooraf een gazpacho van courgette met ei, daarna een terrine van ditalani en aubergine, gevolgd door gegratineerde sint-jakobsschelpen en als dessert perzikaspic.

In ‘focus op’ deze maand zeeschepen en uiteraard buiten eten. Ingrediënt van de maand zijn pruimen en in de kookschool staan de marinades op het menu, lekker zijn de gerechten met tomaat en in de wereldkeuken wordt er een gerecht uit Ecuador gemaakt: rijst, bakbanaan en garnalen.

Daarnaast brengt La Cucina Italiana een bezoek aan het middelpunt van Europa: Triëst, wordt Christel Thoolen geïnterviewd over haar liefde voor Molise en krijg je een voorproefje uit het boek ‘De Proefster’ van Guiseppina Torregrossa.

Verder natuurlijk ook de vaste rubrieken zoals de praktische keuken met het snelle, lichte en voordelige menu, de geïllustreerde recepten met deze keer wafeltjes met robiola en gevulde aardappelkubusjes en de perfecte combinatie waarin bij drie gerechten de perfect bijpassende wijn wordt uitgezocht.

Dit en meer lees je in dit augustus-nummer van La Cucina Italiana.

www.cucinait.nl

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.