Twee Gulzige Italianen door Antonio Carluccio & Gennaro Contaldo

Twee Gulzige Italianen - Antonio Carluccio & Gennaro ContaldoTwee grootheden uit de Italiaanse regionale keukens, Antonio Carluccio, geboren in noord Italië en Gennaro Contaldo, geboren in zuid Italië, hebben samen dit kookboek gemaakt: ‘Twee Gulzige Italianen’, na aanleiding van hun BBC-programma ‘Two Greedy Italians‘. Een boek vol herinneringen aan Italië en de Italiaanse manier van eten, het bereiden en de maaltijd zelf.

Het boek is ingedeeld in de gangen van de Italiaanse maaltijd: ‘antipasti/ voorgerechten’, ‘primi/ eerste gang’, ‘secondi/ hoofdgerechten’, ‘contorni/ groenten’, ‘frutta e dolci/ fruit en desserts’ en ‘merende/ snacks’. De recepten hebben een inleiding van Carluccio of Contaldo, net wie het recept bedacht heeft en zijn duidelijk beschreven. Veel recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Bij de verschillende recepten vertellen de heren over de ingrediënten en wat de Italianen daar mee doen en hoe het vroeger allemaal ging.

Verder wordt er veel verteld over de historie van Italië en de verschillende keukens, want de Italiaanse keuken bestaat eigenlijk niet, maar wel de Italiaanse regionale keukens. Naast de foto’s van de gerechten vind je veel sfeerfoto’s van Italië, de mensen, de huizen en de producten.

Twee gulzige Italianen is een mooi boek van twee vrienden, de ambassadeurs van al het lekkers wat Italië brengt. Hun reis naar Italië om zich te verdiepen in de culinaire erfenis van hun land hebben een fascinerend boek (en programma) voortgebracht!

Titel: Twee Gulzige Italianen
Auteur: Antonio Carluccio & Gennaro Contaldo
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789059563919
Winkelprijs: 24,95

(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.